Êlih’te tiyatro keyfi sürüyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

elihHem içeriği hem etkinlikleri hem de katılımcıları itibariyle çerçevesi geniş tutulan bu yılki festivale, kent halkının yanı sıra kent dışından gelen sanatseverler büyük ilgi gösteriyor. Festivalin ikinci gününde “Bremen Mızıkacıları”, “Kürtçe skeçler”, “Şaşiti” ve “Zyatir Bêbena Berbkarawa” oyunları sahnelendi. Batman Sanat Tiyatrosu’nda sahne alan Amed Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu’nun “Bremen Mızıkacıları” adlı oyununu ilgiyle izlendi. Yönetmenliğini Ruknettin Gün’ün yaptığı, Jacop Grimm ve Wilhelm Grimm kardeşlerin fabl üslubunda yazdığı masallarından uyarlanmış olan “Bremen Mızıkacıları”, özellikle aileleriyle birlikte gelen çocuklar tarafından keyifle izlendi.

7’den 70’e herkes katıldı

Dicle Fırat Kültür Sanat Merkezi’nden Şanoya Ş. Yekta Hevi Tiyatrosu’nun Êlih’in (Batman) merkeze bağlı Bilêder (Binatlı) ve Aquba köylerinden sahnelediği “Kürtçe Skeçler” adlı oyunu ise 7’den 70’e herkese keyifli anlar yaşattı. Yine aynı saatlerde Yılmaz Güney Sinema salonunda sahne alan Tov Tiyatro, “Şaşiti” adlı oyununu sahneledi. Silemani’den festivale katılan Teatra Actor Tiyatrosu ise günün kapanış oyunu olan “Zyatır Bêbena Berbkarawa” ile izleyicilerle buluştu.

Festivalde bugün

Festival bugün iki oyunla start alıyor. Hilar Kültür Sanat Merkezi’nin sahnelediği “Noko” Batman Sanat Tiyatrosu’nda 12.00’da sahne alıyor. Şanoya Çiyayê’nin ‘Rojên Germ’ oyunu da 12.00’da Yılmaz Güney Sineması’nda tiyatroseverlerle buluşuyor.

Êlih Belediyesi Şehir Tiyatrosu da Mehmet Sincar Halk Evi’nde 14.00’da doğaçlama tiyatro sahneye koyuyor. Seyyar Sahne’nin ‘Tehlikeli Oyunlar’ oyunu da Yılmaz Güney Sineması’nda 17:00’da başlıyor. Günün son oyunu Tiyatro Destar’ın “Gor” oyunu. Batman Sanat Tiyatrosu’nda sahne alacak oyunun başlama saati 20.00.

Özgür Gündem

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.