“Kadınlar Aşklar Şarkılar” Veda Ediyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

fft107_mf4400786Trans kadınların aşklarına ve ölümlerine adanmış Kadınlar Aşklar Şarkılar, İstanbul ve Ankara’daki son iki oyunun ardından veda ediyor.

Ankara merkezli Mek’an tiyatro topluluğunun üç sezondur oynadığı ve 130’un üzerinde gösterim yapmış olan “Kadınlar Aşklar Şarkılar”, Mayıs ayı içerisinde İstanbul ve Ankara’da yapacağı iki temsil sonrasında seyirciyle vedalaşıyor!

Trans kadınların aşklarına ve ölümlerine adanmış tek kişilik bir performans olan “Kadınlar Aşklar Şarkılar”, adından en çok Ahmet Melih Yılmaz’ın alışılmadık oyunculuğuyla söz ettirmişti. Tek başına sahnede üç farklı kadını canlandıran Yılmaz, aynı zamanda bir hikâyeden diğerine geçerken sahnede aşk şarkıları söylüyor, gerek anlattığı hikâyeler, gerekse söylediği şarkılarla seyircinin bam teline basıyordu.

Seyirciyle özel bir ilişki kuran oyun , benzeri birçok yapımdan farklı bir estetik oluşturmuş, gösterildiği üç yıl boyunca neredeyse kendi seyircisini oluşturarak çok nadir bir sahne olayına dönüşmüştü. 

Oyun, seyirciyle Ankara ve İstanbul’da yapacağı iki gösterim sonrasında bu ay vedalaşıyor. Hâlâ görmeyenler için iki şehirdeki gösterim tarih ve mekânları ise şöyle:

  • 9 Mayıs Cumartesi, saat 20:00’da, Kadıköy Theatron 
  • 19 Mayıs Salı Farabi Sahnesi

Ankara Farabi Sahnesi: Farabi Sokak, 17/A’,
Rez.: 0 (312) 468 00 58

Kadıköy Theatron: Söğütlüçeşme Caddesi No:64, Bulvar İşhanı, en alt kat,
Rez.: 0 541 739 47 24

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.