Levent Üzümcü İçin Şehir Tiyatroları’ndan İhraç Talebi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

levent-uzumcu-icin-sehir-tiyatrolari-ndan-ihrac-talebi-5612021Levent Üzümcü, tiyatrodan ihracı ve memurluk haklarının feshi istemiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

AKP’ye olan muhalefeti ile dikkatleri çeken İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusu Levent Üzümcü, tiyatrodan ihracı ve memurluk haklarının feshi istemiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Durumu Twitter’dan duyuran Levent Üzümcü, “Arkadaşlar, beni Şehir Tiyatrosundan atma teşebbüsü tamamen hukuksuzdur ( zaten ne beklenirdi ki kendilerinden başka?) takmayın. Bu arada, beni tiyatronun disiplin kuruluna sevk etmediler; İBB. Yüksek Disiplin Kuruluna sevk ettiler ki özledikleri dünyayı yaşayabilsinler” diye yazdı. İhraç için, Üzümcü’nün politik görüşü, 2013 yılında Sosyalist Enternasyonal’de yaptığı konuşma, basına verdiği demeçler ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterildi.

Üzümcü hakkındaki söz konusu ‘gerekçelerin’ tamamı bir rapor haline getirilmiş, İBB Teftiş Kurulu’na 2014 yılında iletilmişti. Üzümcü de bunun üzerine savunmaya çağrılmıştı. Sendika.org’da yer alan habere göre, 2015 yılının Mart ayında da dosya, Üzümcü’nün ihracı ve memurluk haklarının feshi istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

ÖDÜL KONUŞMASINDA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Önceki günlerde, Şehir Tiyatroları’nda oynadığı ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’ adlı oyunla 20. Sadri Alışık sinema ve Tiyatro Ödülleri’nde ‘Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu’ ödülüne layık görülen Üzümcü, törende yaptığı konuşmada, “Tam da Şehir Tiyatroları’ndan ihracımın düşünüldüğü günlerde böyle bir ödülün gelmesinin ayrı bir anlamı var elbette” diyerek tepki göstermişti.

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.