Mersin’de İlk Kez Tiyatro Festivali Düzenleniyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

k_hasanpozan_mersin_tiyatroMersin Tiyatrolar Derneği, geçen yıl hayatını kaybeden oyun yazarı, yönetmen ve oyuncu Turgut Şahin anısına, ‘Sahne Mersin’in sloganıyla Mersin Tiyatro Festivali düzenleyecek. 16-23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde 11 oyun Mersinlilerle buluşacak.

Mersin Tiyatrolar derneği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl ilk kez Mersin’de Tiyatro Festivali düzenlenecek. Yarın başlayacak Mersin Tiyatro Festivali, kentte faaliyet gösteren 18 tiyatro topluluğunun destekleri ile gerçekleştirilecek. Festival boyunca 11 oyun, 6 söyleşi ve 5 atölye kent ile buluşacak. Kente tiyatroyu getiren isim olarak bilinen Celal Abaç anısına onur ödülünün de verileceği festival, bu yıl Çukurova Sanat Tiyatrosu, Mersin Bizim Tiyatro ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun kurucularından, birçok oyun yazıp yöneten ve çok sayıda tiyatro sanatçısı yetiştirerek Mersin tiyatro yaşamına katkı sağlayan Turgut Şahin anısına düzenlenecek. Turgut Şahin, 17 Şubat 2014 tarihinde trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti. Festival, her yıl kentte tiyatroya emek vermiş farklı bir isimin anısına gerçekleştirilecek.

Festival kapsamında 3 isme de ödül verilecek. Mersin Tiyatrolar Derneği Yönetim Kurulu, Celal Abaç Onur Ödülü’nü, özellikle Çukurova bölgesinde yetiştirdiği genç tiyatrocular ve tiyatroya verdiği hizmetlerden dolayı Prof. Cahangir Navruzov’a, Mersin Tiyatro Emek Ödülü’nü ise yıllardır Mersin’de yazdığı oyunlar ile bilinen Erdinç Aydın’a verecek. Tiyatro Destek Ödülü de Yunus Emre Kültür Merkezi ve Amfi Tiyatro ile tiyatronun alt yapısına verdiği destekten ve özellikle bu binaları ücretsiz kullandırarak diğer yerel yöneticilere örnek olmasından dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya verildi.

Öte yandan, festivalin reklam filmi için katılımcı grupların temsilcileri profesyonel meslekleri ile kamera karşısına geçtiler. Marangoz, muhasebeci, öğrenci, doktor, ev hanımı gibi bir birinden farklı alandan insanlar, ortak paydaları olan tiyatro için reklam filminde rol aldılar. 39 Mersinli tiyatrocunun rol aldığı reklam filminin proje koordinatörlüğünü Yasin Korkmaz, senaryo yazarlığını Deniz Sandalcı, yönetmenliğini ise Şamil Mehmet Korkmaz yaptı. 2 dakikalık reklam filmi bir hafta ön hazırlık çalışması olmak üzere 2 haftada çekildi.

Reklam filmine ilişkin açıklama yapan Mersin Tiyatrolar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Sandalcı, “Amacımız sadece festivali anlatan bir reklam filmi çekmek olmadı. Aynı zaman da Anadolu’da amatör veya profesyonel olarak tiyatro yapan insanlara dikkat çekmek, yaşadıkları sıkıntıları ve zorlukları az da olsa insanlara anlatmak, misal kostüm ve dekoru nasıl oluşturduğumuz konusuna dikkat çektik. Filmi izleyen bütün tiyatrocular muhakkak kendinden bir şey bulacak” dedi.

HABERTURK

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.