Oynayan Beden ya da Bedenle Oynamak Atölyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

assitej_logo_1ASSITEJ Türkiye Merkezi her ay farklı başlıklar altında gerçekleştirdiği atölyelerine Temmuz ayında da devam ediyor. 5-15 Temmuz tarihleri arasında “Oynayan Beden ya da Bedenle Oynamak” adı altında gerçekleştirilecek olan fiziksel tiyatro atölyesi, kendi bedeninin sahne üzerindeki olanaklarını keşfetmek isteyen herkese açıktır.

Oynayan Beden ya da Bedenle Oynamak
5-15 Temmuz 2015
 
Atölye Yürütücüsü: Yasin Yürekli
Atölye Süresi: 60 saat (6×10)
Katılımcı sayısı: 5-12
Atölyede, Jacques Lecoq pedagojisi esas alınıp, bedenin keşfedilip, oyun üretme/kurma malzemesi olarak, olanaklarının araştırılmasına çalışılacaktır.
Fiziksel oyun/hikaye yaratma ve anlatma teknikleri üzerinden, temel düzeyde; mim, çizgi mim, dramatik akrobasi, gibi temel beden/oyun alanlarına dair kısa örnekler çalışılıp, beden ve sesle sahnede atmosfer, anlam yaratımının olanaklarının keşfedilmesi amaçlanmaktadır. Bedenin sahnede, fiziksel eylemle; anlatan/anlatılan, gösteren/gösterilen olma halleri üzerinden, hikaye oluşturma ve anlatma yolları araştırılacaktır.
Yasin Yürekli
Ank. Ünv. Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olduktan sonra Danimarka’da Leqoc ekolü okullarından olan Commedia School’ da fiziksel tiyatro eğitimi aldı. Özgür Tiyatro, Gençoyucular Sahnesi, Özgür Sahne de oyunculuk yaptı. Tiyatro Tempo da kukla üzerine çalıştı ve oyunculuk yaptı. Artosfer Sanat Evi, Ankara Sanat Tiyatrosu, Oluşum Drama Enstitüsü, M.M.O Tiyatro Topluluğu, Süt, kurumlarında dersler verdi. Çeşitli kurum ve festivallerde; Drama, Kukla ve Tiyatro üzerine atölyeler yaptı. Halk Dansları üzerine çalıştı. Mekan Sahne’de çalışmalarına devam etmektedir.
NOT: Katılımcıların rahat edebilecekleri giysilerle atölyeye gelmesi gerekmektedir.
Yer bilgisi kısa zamanda katılımcılara duyurulacaktır.
Ayrıntıları yukarıda yer alan atölyeye kayıt yaptırmak ve atölye katılım ücretlerini öğrenmek için assitejturkiye@gmail.com adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Paylaş.

Yanıtla