Panel:Teknoloji Çağında Çocuk ve Gençlik Tiyatroları

Pinterest LinkedIn Tumblr +

31. Genç Günler‘Teknoloji Çağında Çocuk ve Gençlik Tiyatroları’ Tiyatro Eleştirmenleri Birliği tarafından düzenlenen bir panelde ele alınacak.

Panel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından 31. kez düzenlenen Genç Günler kapsamında 20 Mayıs’ta saat 17.00’de Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde gerçekleştirilecek.

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği, İBB Şehir Tiyatroları’nın 9-21 Mayıs tarihleri arasında organize ettiği 31. Genç Günler kapsamında “TEKNOLOJİ ÇAĞINDA ÇOCUK ve GENÇLİK TİYATROLARI” başlıklı bir panel düzenliyor. Panelde çocuk ve gençlik tiyatromuzun bugünkü durumu ile ilgili kısa bir değerlendirmenin ardından çocuk ve gençlik tiyatrolarının teknolojiyle ilişkisine değinen konular tartışmaya açılacak. Günümüzde teknolojiyi sahne üzerine uyarlayabilen örnek yapımların paylaşılmasının yanı sıra çocuk ve gençlik tiyatrolarında çağın dinamizmini yakalamaya yönelik öneri ve görüşler değerlendirilecek.

TEB Üyesi Doç. Dr. Nihal Kuyumcu’nun moderatörlüğünde yapılacak panelde Prof. Dr. Zehra İpşiroğlu, İBBŞT 31. Genç Günler Sorumlusu Arif Akkaya, eğitimci Ali Kırkar, tiyatro araştırmacısı ve oyun yazarı Yalçın Baykul ve İBBŞT oyuncusu Aslı İçözü konuşmacı olarak yer alacak. Panelistler, yaklaşık iki saat sürecek oturumda “Türkiye’de günümüz çocuk ve gençlik tiyatroları, bugünün çocuklarının ve gençlerinin ihtiyaçlarına ne kadar cevap veriyor? – Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu, teknolojiyle neden ve nasıl buluşmalı? – Çocuk ve Gençlik Tiyatrosunda teknolojiye direnmek mümkün mü?” gibi sorulara cevap arayacak.

Çocuk ve gençlik tiyatrolarına ilgi duyan tiyatro öğrencilerinin, drama ve yaratıcı drama eğitmenlerinin, okul yöneticilerinin ve kültür merkezi yöneticilerinin davet edildiği panel herkesin katılımına açık.

Tarih : 20 Mayıs 2015 Çarşamba
Saat : 17.00
Yer : İBBŞT Kadıköy Haldun Taner Sahnesi

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (TEB) hakkında

Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Türkiye Merkezi olarak 1990 yılında kurulan birlik, tiyatro (sahne ve gösteri sanatları) alanında eleştiri disiplininin yurdumuzda gelişmesini, diğer milletlerin bu alandaki çalışmalarını, kullandıkları yöntem ve teknikleri ülkemizde tanıtarak bilimsel ve çağdaş düzeye ulaşmasını, sahne faaliyetlerimizin yurt içinde ve dışında tanıtılmasında güvenilir bir değerlendirme kaynağının oluşmasını sağlamak, etkinleştirmek, geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacı ile çalışmalarını sürdürmektedir.

Paylaş.

Yanıtla