Soruşturmada Skandal: Yanlış Semih İşten Atıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

yanlissemihDevlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğü’nce “Hürrem Sultan” adlı oyunun Kıbrıs turnesi dönüşü, dekor ve kostüm yüklü kamyonda “kaftanlara sarılı” 538 şişe içki bulunmasının ardından başlatılan soruşturmada skandala imza atıldığı ortaya çıktı.

İşe Dönüş Davası Açtı

Tiyatronun yürüttüğü soruşturmada, Kıbrıs’taki turneye giden ve ikisinin de adı “Semih” olan sahne makinisti birbiriyle karıştırılınca “olayda sorumluluğu bulunmayan” Semih Kolaç işten atıldı. Ankara 6. İdare Mahkemesi de Kolaç’ın “suçsuz yere işten atıldığına” hükmedip işe iadesine karar verdi. Kolaç şimdi de “görevi ihmal” suçundan dönemin DT yöneticilerine dava açmaya hazırlanıyor.

Gümrükte Ortaya Çıktı

“Hürrem Sultan”, 2 Eylül 2013’te, Kıbrıs’taki tiyatro festivali kapsamında sahneye taşınmıştı. Turne dönüşü DT’nin resmi dekor ve kostüm yüklü kamyonu, Mersin gümrüğünde aramaya takılmış ve “kasalarda kaftanlara sarılı” içki ve çay tespit edilmişti. Soruşturma başlatılmıştı. DT yönetimi daha sonra yürüttüğü soruşturmayı bakanlığın Teftiş Kurulu’na devretmişti.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.