Demirtaş: Beni arayacağına Bu Paçavraları Çıkaranları Ara

Pinterest LinkedIn Tumblr +

demirtasHDP’nin Diyarbakır mitinginde dün gerçekleşen provokasyon saldırısında en az 2 kişi yaşamını yitirdi yüzlerce insan ise yaralandı. Otuza yakın da ağır yaralı bulunduğu medyaya yansıyan bilgiler arasında. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın saldırının medya da nasıl değerlendirildiğini içeren miting konuşmasının yer aldığı haberi paylaşıyoruz.

Diyarbakır’daki HDP mitingindeki bombalı saldırının ardından kendisine telefonla ulaşamadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt veren HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Star, Yeni Şafak, Güneş, Sabah ve Takvim gazetelerini göstererek “AKP yayın organları hala bizi hedef gösteriyor. Sen beni arayacağına bizi hedef gösteren paçavraları çıkaranları ara de ki; ‘Utanmıyor muşunuz?” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün Diyarbakır mitingindeki bombalı saldırının ardında İstanbul Sancaktepe’deki mitingde konuştu.

Demirtaş’ın konuşmasından satır başları şöyle:

‘Oradaki vahşetten tek cümle bile söz etmedi’

“Şölen yerini andırıyordu. Konuşmaya çıkacağım dakikalarda sahnenin yanında iki bomba patlattılar. Bir yandan parçalanmış arkadaşlarımızı taşımaya, alandan çıkarmaya çalışıyoruz, bir yandan bazı polisler gaz atıyor, yolu kapatmış su sıkıyor. Güvenliğimizi sağlamaktan sorumlu olanalar, meydanı gaza boğmuşlar. Yaralılar, yaralıları taşıyanlar, küçük bebekler nefes alamıyor gazdan.

“Oradan çıktığımızda televizyon açtığımızda ülkenin Cumhurbaşkanı Eskişehir’de konuşuyor Tam bir saat canlı yayında konuştu. Tarafsızım, 77 milyonun cumhurbaşkanıyım diyen kişi bir saat canlı yayında konuştu, Diyarbakır meydanından tek cümle bile söz etmedi. Oradaki vahşetten tek cümle bile söz etmedi.

‘AKP’ye oy toplamak yerine Diyarbakır’a gitseydin’

“Akşam telefonla ulaşmaya çalışmış kusura bakma, sen ülkenin cumhurbaşkanı isen iki aydır bize hakaret etmeyecek, hedef göstermeyecektin, bizi vandalların önüne kurt sürülerinin önüne linç edin gibi atmayacaktın. Ülkenin cumhurbaşkanı isen bugün miting yapmak yerine Diyarbakır meydanında taziyeye katılacaktın. Sen Diyarbakır’ın da cumhurbaşkanı  isen AKP’ye oy toplamak yerine gitseydin Diyarbakır’da taziyeye katılsaydın, çiçek koysaydın, üzüntülerini belirtseydin.

“Beni arayıp ne diyeceksin. Telefona çıksam ne olur, çıkmasam ne olur, sen zaten yapacağını yapmışsın İki aydır 149 yerde partimiz saldırıya uğramış. Her yerde silahla, bombayla üzerimize gelmişler tek bir kişi gözaltına alınmamış

Star, Yeni Şafak, Güneş, Sabah ve Takvim 

‘AKP yayın organları hala bizi hedef gösteriyor. Sen beni arayacağına bizi hedef gösteren paçavraları çıkaranları ara de ki; ‘Utanmıyor muşunuz?

‘Kızgınlıkla hareket etmeyeceğiz’

“HDP bu ülkede barışın, kardeşliğin teminatıdır. Yarın tüm Türkiye sandık başına gidecek. Ya bu paçavra zihniyeti Türkiye’yi yönetmeye devam edecek ya da tüm halk ele vereceğiz. Ya IŞİD tecavüz ordusu zihniyeti yarından itibaren Türkiye’nin başına daha büyük bela açacak ya da oylarınız HDP’den den yana olacak ve Türkiye nefes alacak. Barışla, kardeşlikle, bir arada yaşamanın garantisi olacak.

“Sizden ricam, acımızın öfkemiz büyük ama öfkeyle, kızgınlıkla hareket etmeyeceğiz, vicdanla, ortak akılla hareket edeceğiz. Sandığa gideceğiz,  oylarımıza ve irademize sahip çıkacağız. Yarın akşam Allah’ın izniyle ve halkın desteğiyle bu belalardan kurutulacağız.

‘Tek bir oyun bile boşa gitmemesi lazım’

“550 halk adayı size hizmet içi yollarda. Tek bir oyun bile boşa gitmemesi lazım. HDP dışında kime oy verirseniz verin AKP’ye yarıyor. Bunları durdurabilecek tek güç biziz. Baraj altında kalırsak bu zinhiyet Türkiye’yi kaosa sürükleyecek.

“Tarihi sorumluluk bilinciyle seçim kampanyamızı yürüttük. Ne ettik biz, hakkımızı istedik sadece. Biz Parti olarak seçime girme hakkına sahibiz. Bütün suçumuz barajı geçmek için halkımızdan oy istemek. En doğal hakkımız olan halktan oy istemeyi vatan haini, demokrasiye darbe olarak niteleyip meydanlarda bizi yuhalatarak linç ettirmeye çalıştılar. Yıllardır bize ait olan AKP sıralarında oturan 30’dan fazla gaspedilmiş milletvekili hakkımızı geri almak istedik.

‘Büyük bir beladan kurtuluyoruz’

“Bizi Türkiye’yi bölmekle, uluslararası komplo işbirlikçiliğiyle suçluyorlar. Bu kadar alçaklığı biz de beklemiyorduk. Ne yapalım, mal bu manzara bu yapacak bir şey yok. Elimizde bir şey var; sandık.

“Yarın AKP’yi sandığa gömün ki halkın iradesinin gücünü bir kez daha anlasınlar. Siz isterseniz başarırsınız. Sizi en doğru şekilde parlamentoda temsil etmek tüm Türkiye’yi özgürlüklerde kardeşlikte buluşturmak için size layık olan çabayı ortaya koyarız.

“Sakın ola Türkiye AKP gidiyor diye korkmasın, büyük bir beladan kurtuluyoruz. Panik yapmaya gerek yok. Müslüman kardeşlerim, başörtülü kardeşlerim,  tüm kazanımlar korunacak daha özgür ülke yaratmak için uğraşacağız.”

İMC TV

Paylaş.

Yanıtla