Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nun Yeni Genel Sanat Yönetmeni

Pinterest LinkedIn Tumblr +

rrGeçtiğimiz günlerde 59 oyuncunun kadrodan çıkarılmasıyla ve oyunların repertuvardan kaldırılmasıyla gündeme gelen Bakırköy Belediyesi Tiyatroları bugün yeni genel sanat yönetmenini seçti. Seçim sonucunda yeni Genel Sanat Yönetmeni Alican Yücesoy olarak belirlendi.

Geçtiğimiz aylarda sosyal medyada yankı bulan “Nasıl Bir Tiyatro” “BBT seçim İstiyor” kampanyaları ile destek bulan seçim bugün BBT binasında yapıldı. Seçimin sonucunda BBT oyuncularından Alican Yücesoy oy çoğunluğu ile genel sanat yönetmeni seçildi. Seçim sonuçları da sosyal medyada büyük yankı buldu.

Sonuçlar şöyle;

Alican Yücesoy: 34 oy

Aytekin Özen: 21 oy

 Alican Yücesoy kimdir?

Alican Yücesoy, 1982 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Bursa’da tamamladıktan sonra oyunculuk eğitimi için Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü’ne girdi. Okula girdiğinin ertesi günü yapılan bir seçmeye katılmasıyla Bakırköy Belediye Tiyatroları’nda çalışmaya başladı. Sonrasında diziler ve sinema filmleri yaptı.

Bakırköy Belediye Tiyatroları’nda, Sıkı Yönetim, Külhanbeyi Müzikali, Eksik, Aklı Havada, Teneke, Dua Odası gibi oyunlarda rol aldı. Yücesoy son olarak bu sezon “Hayvan Çiftliği” oyunundaki rolüyle büyük beğeni topladı.

Sanatın Dibi

Paylaş.

Yanıtla