Bakırköy 30 Eksik

Pinterest LinkedIn Tumblr +

29869287[Elem Tuğçe OKTAY’ın Hürriyet’te yayınlanan haberinin bir kısmını paylaşıyoruz.] Geçen hafta Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nda 59 oyuncunun sözleşmelerinin askıya alınması ile başlayan gerilim netleşmeye başladı. 27 oyuncu ve 3 müzisyenin işine son verildi. ‘Hayvan Çiftliği’, ‘Hizmetçiler’, ‘Romeo ve Juliet’ gibi ilgi çeken oyunlar da programdan kaldırıldı.

İstanbul Bakırköy Belediye Tiyatroları (BBT) yönetimi ile oyuncuları arasındaki gerilim geçen yıl Ağustos ayında genel sanat yönetmeni Kadriye Kenter’in işine son verilmesiyle başladı. Tiyatronun oyuncuları genel sanat yönetmenlerinin gerekçe gösterilmeden işine son verilmesine itiraz etti, aylar geçmesine rağmen yeni bir sanat yönetmeni seçilmemesine de “BBT seçim istiyor” kampanyasıyla tepki gösterdi.

10 OYUN BU SEZON YOK

Tepkiler sonuç verdi ve sanat yönetmenliği seçiminin 17 Haziran’da yapılacağı duyuruldu. Bu dönemde BBT çalışanları “Nasıl bir tiyatro” başlıklı bir tartışma başlatıp, özgür tiyatro isteklerini anlattı. Belediye ile oyuncular arasında yaşanan bu tartışmalı süreç geçen hafta 59 oyuncu ve müzisyenin sözleşmelerinin yenilenmemesi haberleriyle basına yansıdı. Önceki gün itibariyle sözleşmelerde tablo netleşti. 27 oyuncu ve 3 müzisyenin sözleşmesi yenilenmedi. Henüz geçen sezon sahnelenmeye başlanan ‘Hayvan Çiftliği’, ‘Hizmetçiler’, ‘Romeo ve Juliet’ gibi ilgi çeken 10 oyun programdan çıkarıldı.

‘SÖZLEŞME BİTMEMİŞTİ’

‘Hayvan Çiftliği’, Afife Jale’de 4 dalda aday gösterilmişti.

devamı için tıklayınız

Hürriyet

Paylaş.

Yanıtla