Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nda 59 Oyuncu İşten Çıkarıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

catsBakırköy Belediye Tiyatrosu’nda 59 sözleşmeli oyuncu 2016 yılına dek toplu iş sözleşmesi kapsamında oldukları halde, hukuki gerekçe gösterilmeksizin işten çıkarıldı.

Belediye-İş Sendikası’nın Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Tiyatro Müdürü Nilgül Güloğlu Ceyhan ve Genel Sanat Yönetmeni Vekili Aytekin Özen ile yürüttüğü dialog çabalarına rağmen, yetkililerin doyurucu bir açıklama yapmadığını belirten sözleşmeli oyuncular, idarenin kendilerine 7 Haziran Genel Seçimleri sonrasına tarih vererek, işe geri alıma dair belirsiz vaatlerde bulunduğunu ifade ettiler.

‘SENDİKAL MÜCADELENİN BEDELİNİ ÖDETİYORLAR’

Direnişteyiz.net’te yer alan habere göre; geçen sene de benzeri bir durum yaşadıklarını, ancak yürüttükleri sendikal faaliyet sonucu idarece durumun tekrarlanmayacağı teminatı verilerek işe geri alındıklarını söyleyen sözleşmeli oyuncular, idarenin adeta geçen sene yürüttükleri sendikal mücadelenin bedelini, bu yıl kendilerini işten çıkarmak yoluyla ödettiğini ilettiler. İdarenin işten çıkarma tasarrufunda bulunma nedenini “son dönemde yaşananlar” imasıyla gerekçelendirmesinin, “özgür bir tiyatro” düşüncesini dile getirdikleri #NasılBirTiyatro hashtagine verdikleri destek nedeniyle cezalandırıldıkları kanısını oluşturduğunu ifade eden sanatçılar, idarenin uygulamalarında hukuken usulüne uygun atanmamış bir Yönetim Kurulu’yla, soyut, subjektif, keyfi değerlendirmelere dayanarak aldığı kararların, yok hükmünde olduğunu belirttiler.

Geçtiğimiz haftalarda basın açıklaması yapan Bakırköy Belediye Tiyatroları’nın kadrolu oyuncuları da sözlü ve yazılı taleplerine karşın 9 aydır yönetim birimlerindeki eksiklerin giderilmediğini ve idari birimlerin, hızla sanatsal alanı işlemez hale getirerek işgal ettiğini ifade etmişlerdi. İdarenin yıldırma amaçlı soruşturma ve ihtar yazılarına son vermesini isteyen kadrolu sanatçılar, yönetmeliğe uygun olarak yapılacak Genel Sanat Yönetmeni, Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu seçim taleplerini dile getirmişlerdi.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yanıtla