En İyi Erkek Oyuncu Ödülü Türkiye’nin

Pinterest LinkedIn Tumblr +

unnamed7. Kosova Uluslarası Tiyatro Festivali’ne Türkiye’yi temsilen TiyArtRo Topluluğunun ilk yapımı olan Samuel Beckett’in “Krapp’ın Son Bandı” adlı oyunuyla katıldı.

Türkiye’nin  ilk çok dilli ve çok kültürlü tiyatrosu olan TiyArtRo, dünyada ilk kez Kürtçe Samuel Beckett’i sahneye taşıdı. 2014 Tiflis Uluslar arası Tiyatro Festivalinde dünya prömiyeri yaptı. ITI (Uluslar arası Tiyatrosu) UNESCO 34. Dünya Kongresine davet edilen ve Krapp’ın
Son Bandını Ermenistan’ın başkenti Erivan’da sunan tek yabancı topluluk oldu. Makendoya’da Uluslar arası Bitola Tiyatro Festivalinde yarıştı.

Yapımcılığını ve tasarımını Genco Demirer, rejisini Emre Erdem’in, müziklerini Kristopher Fischer, koreografisini Gökmen Kasabalı’nın tasarım yardımcılığını Mutlu Öztürk’ün, reji yardımcılığını Mine Duman’nın  üstlendiği performans  18 Haziran 2015 tarihinde” Istref Begolli” Tiyatrosunda sahnelendi. Avrupa, Amerika, Rusya, Uzak Doğudan dünyaca ünlü oyuncuların yarıştıklarıı festivalde Krapp’ı Kürtçeye kazandıran, yorumlayan Hilmi Demirer Türkiye’yi temsil etti.

Festivalin jüri üyeleri arasında Nina Manzur, Tetiana Kiktieva ve Igballe Qena yer aldı.  “ Krapp’ın Son Bandı” 7. Kosova Uluslar arası MonoAKT Festivalinde “En İyi Erkek Oyuncu Ödülüne” layık görüldü.

Paylaş.

Yanıtla