Hikaye Anlatıcılığı Atölyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

erkangecici-470x260Mimesis Haber/ Sözlü ve sözsüz hikaye anlatıcılığı tejnikleri atölyesi 15-22 Ağustos tarihlerinde Tiyatro Medresesi’nde düzenlenecek.

ATÖLYE HAKKINDA

Hikaye Anlatıcılığı Atölyesi’nde bedenin olanaklarını kullanarak sözsüz ve sözlü öykü oluşturma teknikleri keşfedilmektedir. Bu atölye, Jacques Lecoq pedagojisi temel alınarak, oyuncu/anlatıcının tamamen kendi fizikalitesiyle boş alanda atmosfer ve uzam oluşturma, karakter ve tip yaratma; nihayetinde ‘hikaye etme’ becerilerini geliştirmeyi hedeflemektedir. Sözsüz hikaye oluşturma sürecinde katılımcılarla ‘pantomime blanche’ tekniği üzerine çalışılacak, bedenin ekonomik ve pürüzsüz jestler ve mimikler yoluyla hikaye edene ve hikayenin bizzat kendisine dönüşmesi üzerine yoğunlaşılacaktır. Sözlü hikaye oluşturma sürecinde ise –sözsüz hikaye oluşturma teknikleri üzerinden- ‘nakleden oyuncu’ kavramı; atmosfer, uzam, merak/beklenti, karakter oluşturma teknikleri ve nihayet hikaye anlatıcısının hikayeyle ve seyirciyle kurduğu ilişki araştırılacaktır.

Atölye -katılımcıların isteğine bağlı olarak- bir hikaye anlatıcılığı gösterisiyle sonlanabilir.

EĞİTMEN HAKKINDA

Erkan Uyanıksoy, 2002’de Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü Tiyatro Tarihi ve Teorisi Ana Bilim Dalı’ndan, 2007’de Bilkent Üniversitesi MSSF Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalı’ndan ve aynı yıl Ankara Üniversitesi Çocuk Tiyatrosu Oyun Tiyatro Drama Yüksek Lisans Programı’ndan –Viola Spolin’in oyunculuk eğitiminde drama ve doğaçlama tekniklerini kullanımı üzerine yazdığı tezle- mezun oldu. 2010’da Kopenhag’daki uluslararası fiziksel tiyatro okulu The Commedia School’a kabul edildi. 2003’den günümüze çeşitli festival, tiyatro, akademi ve üniversite kapsamında oyunculuk üzerine birçok atölye çalışması yaptı. 2006’da Tiyatro BeReZe’nin, 2012’de MishMash International Theatre Company’nin kuruluşunda yer aldı. Oyunculuk çalışmalarına halen bu iki tiyatroda devam etmektedir.

 KİMLER BAŞVURABİLİR?

Aktif olarak oyunculuk yapan herkes ve oyunculuk öğrencileri katılabilir.

PROGRAM

15 Ağustos Cumartesi sabahı Tiyatro Medresesi’ne varış. Akşam 18:00′da ilk çalışma

16-22 Ağustos arası:

Günde 6 saat: Sabah 3 saat (kahvaltı sonrası, öğle yemeği öncesi) ve Öğleden sonra 3 saat (akşam yemeği öncesi)

22 Ağustos  akşamı Tiyatro Medresesi’nden ayrılış.

ÜCRET

Konaklama ve günde üç öğün yemek dahil: 775TL (22 Mayıs’a kadar kayıt yaptırana 695TL)

SON BAŞVURU TARİHİ: 7 Ağustos  2015

KATILIMCILARIN ATÖLYE İÇİN ÖN HAZIRLIK YAPMASI GEREKİYOR MU?

Herkes en az bir tane sevdiği, iyi bulduğu kısa bir öyküyü getirmelidir.

ÇALIŞMA KIYAFETİ, GETİRİLMESİ GEREKEN KİTAP, AKSESUAR VS. BELİRTİLMESİ GEREKEN BİR DETAY VAR MI?

Atölyede yoğun fiziksel çalışmalar yapılacaktır. Bu nedenle, rahat kıyafetlerin giyilmesi gereklidir. Kıyafetlerin nötr ve tercihen tamamen siyah olması iyi olur.

Her türlü sorunuz için bize kamp@tiyatromedresesi.org adresinden veya 0531 696 41 09′dan ulaşabilirsiniz.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.