Kıyı Ege ve Ege Tiyatroları Birliği “Tiyatro İyidir” Sloganıyla Edirne’de

Pinterest LinkedIn Tumblr +

11390167_10153311956065758_7733027127469660409_nMimesis Haber / Kıyı Ege Ve Ege Tiyatroları Birliği “Tiyatro İyidir” sloganıyla bu kez Edirne’de Buluştu. Edirne Belediyesinin ev sahipliğinde Muğla’dan Aydına, İzmirden Manisaya, Balıkesir’den Çanakkale’ye 25 ekibin buluştuğu Edirne’de sanattaki birliktelik ve sohbetin gücü bir kez daha vurgulandı.

BSM Oyuncuları’nın kurucu üyesi olduğu birlikte Balıkesir’i temsil eden ekip yıl boyunca yaptığı yaptığı çalışmaları Edirne toplantısında diğer birlik üyelerine anlattı. Balıkesir’in son 5 yılda tiyatro anlamında ivme kazandığını ve boyut atladığını söyleyen Balıkesir Sanat Merkezi Genel Sanat Yönetmeni Onur Ayan geçen yıl toplamda 150 civarında köy dolaştıklarını ve yaklaşık 10.000 köy oklulunda eğitim gören öğrenciye ulaştıklarını söyledi. ”Her Yer Sahne Her Yer Tiyatro” sloganıyla başlattıkları projeyle tüm Türkiye’ye örnek bir çalışma yaptıklarını anlatan Onur Ayan çalışmalarının önümüzdeki yılda artarak devam edeceğini söyledi. Çalışmalarından dolayı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’dan BSM Oyuncuları adına plaket alan Genel Sanat Yönetmeni Onur Ayan “Edirne gibi sanat dolu tarih kokan bir kente geldiklerinden dolayı çok mutlu olduğunu,tiyatronun ne kadar birleştirici bir güç olduğunu burada bir kez daha gördüğünü” dile getirdi.

Edirne’deki Berkin Elvan Çocuk Tiyatrosu, Edirne Tiyatro Festivali ve Trakya Tiyatrolar Birliği kurma müjdelerinin de verildiği buluşma, tiyatronun Ege’den Trakya topraklarına akışı gibiydi adeta. Edirne Belediye başkanı Recep Gürkanın belediye meclis salonunda ağırladığı bütün ekipler bu projelere tam destek sözü verdi. Sanatın sokağa taşdığı buluşmada oyunculuk atölyeleri, yaratıcı drama atölyesi, sokak oyunları, söyleşiler ve dinletiler halkla buluştu. Açık havada sanat şölenine dönüşen etkinlikler Edirne Halkı tiyatro sanatçılarının buluşmasına ev sahipliği yaptı.

Etkinliğin ikinci gününde Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Dönem toplantısının altıncısında birliğin geçmiş dönemi değerlendirildi ve yaz dönemi projeleri masaya yatırıldı.

Toplantıdan sonra katılan ekiplere Edirne Belediyesinin sertifika, plaket ve hediyeleri sunuldu. Edirne’nin tarihi ve doğal güzelliklerini gömek amacı ile yapılan gezi ile etkinlikler sona erdi.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.