Osman Şengezer’in Cenaze Töreni Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

osman sengezer1Mimesis Haber/İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, hayatını kaybeden tiyatro ve opera dünyasının dekor ve kostüm duayeni Osman Şengezer için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde bir cenaze töreni düzenleniyor.

 

Tasarımlarıyla Şehir Tiyatroları’nda pek çok başarılı oyuna imza atan Osman Şengezer’in cenazesi, 6 Haziran Cumartesi günü Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde saat 14.30’da düzenlenecek törenden sonra, Teşvikiye Camii’nde kılınacak ikindi namazını müteakip Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.

 

Osman Şengezer, 1960 yılında, Ankara Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nde dekor ve kostüm çalışmalarına başladı. Daha sonraları, Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü kurulunca, bu kuruma geçti.16 yıl bu kurumda çalıştı.

 

1976 yılında İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğüne nakloldu. 2007 yılında emekli olana kadar bu kurumda çalıştı. Dekor ve kostüm tasarımlarının yanı sıra ”Başdekoratör” lük görevini de uzun yıllar, yürüttü. Bale yöneticiliği, Sanat Teknik Müdürlükleri de yaptı, program dergilerinin yayınlanmalarında çalıştı. Sayıları 480’i geçen dekor ve kostümleri, Opera, operet, bale, modern dans, tiyatro, müzikal, sinema filmi, TV filmi tasarımlarını kapsamaktadır.

 

500’ün üzerinde prodüksiyona imza atan Şengezer, çeşitli kentlerde kendi konusuyla ilgili, birçok sergi açtı. Yaptığı resimlerle açtığı resim sergilerini de bu sergilere kattı. Dergi ve gazetelerde sürekli yazılar yazdı. ”Dekor Kostüm Osman Şengezer” 1989 , ”Yazılar” 1993, ”Bence Dekor Kostüm” 1999, ”Dekor ve Kostümlü Anılar” 2008, “Cumhuriyet Dönemi Türk Gösteri Sanatları Öncü Sahne Tasarımcıları” 2010, tarihlerinde yayınlanan 5 kitabı vardır. Çok sayıda ödüller almıştır.

Paylaş.

Yanıtla