Bu Hafta Sonu İstanbul’da Işid’e Karşı Uluslararası Barış Yürüyüşü Var

Pinterest LinkedIn Tumblr +

surucHDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şanlurfa’nın Suruç ilçesindeki canlı bombalı saldırının ardından IŞİD’e karşı uluslararası bir yürüyüş çağrısında bulundu.

‘Devrimcileri hep birlikte uğurlayalım’

Partisinin merkez yürütme kurulu toplantısının ardından HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile gazetecilerin karşısına geçen Demirtaş, herkesi saldırıda hayatını kaybedenlerin cenazelerine sahip çıkmaya çağırdı.

Demirtaş, “Öncelikle 28 arkadaşımızın cenazesinin morgdan alınıp memleketlerine gönderildiğini biliyoruz, 4 arkadaşımızın henüz kimlikleri tespit edilemedi. Vicdanı olan, ben bu ülkede kardeşçe yaşamak istiyorum diyen herkesi bu cenazelere sahip çıkmaya çağırıyoruz. Görkemli şekilde bu devrimcileri uğurlamaya davet ediyoruz” dedi.

Uluslararası barış yürüyüşü

Demirtaş, IŞİD terörüne karşı hafta sonu İstanbul’da gerçekleştirilecek büyük bir yürüyüş planladıklarını belirterek,“Hafta sonu da İstanbul’da IŞİD’e karşı yürüyüş planlanacak. Bu yürüyüşe de IŞİD barbarlığına karşı, uluslararası yürüyüşe vicdanı olan herkesi davet ediyoruz” dedi.

Hiçbir parti amblemi ya da bayrağının olmadığı bir yürüyüş düzenleneceğini duyuran Demirtaş, “Barış bayraklarıyla İstanbul’da görkemli bir yürüyüşe davet ediyoruz” diye konuştu.

Demirtaş, yürüyüşün İstanbul’da yapılacağını ancak henüz yeri ve saatinin netleşmediğini belirtti.

Diken

Paylaş.

Yanıtla