Kültür Bakanlığı’nın Üstün Akmen’e Açtığı İki Davadan Birinin Duruşması Yapıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

üstün akmenMimesis Haber/Bir köşe yazısında “kişilik haklarına saldırıda bulunduğu ve hakaret ettiği” gerekçesiyle gazeteci Üstün Akmen’e 10 bin lira istemiyle manevi tazminat davası açan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, daha sonra da 50 bin liralık dava açmıştı.

 

Evrensel gazetesi yazarı Üstün Akmen’in 29 Ekim 2014 tarihli “TÜSAK Yasa Tasarısı, Meclise Varmadan Ortadan Kaldırılmalı” başlıklı yazısında “… Sanatçılara eşi menendi görülmemiş işkence”, “kültürsüz kültür bakanı” ve benzeri ifadelerle Ömer Çelik’in kişilik haklarına ağır saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle açılan 10 bin liralık tazminat davasından sonra, ikili arasındaki sürtüşme bu kere 50 bin lira boyutuna taşındı.

 

10 bin liralık tazminat talebinin ilk duruşması Ankara Adliyesi’nde yapıldı ve  6 Ekim’e ertelendi.

 

Konu ile ilgili görüşüne yeniden başvurduğumuz Üstün Akmen, daha önce basına söylediklerinde değişiklik yapmadı ve: “Ben Bakana Bakan olamazsın demedim ki, Kültür Bakanı olamazsın dedim” sözlerini tekrarladı. Siyasi erkin otosansür uygulamasına sonuna karşı çıkacağını söyleyen Üstün Akmen, Ömer Çelik’in koltuğa oturduğu günden beri ne bir opera, ne bir bale, ne bir tiyatro, ne bir sinema filmi gösteriminde hazır bulunmadığını vurguladı.  Akmen, Ömer Çelik için: “Bakan, siyasi erke bağımlı bir sanat oluşturmayı amaçlayan TÜSAK yasasına destek vermiş, bir resim ya da heykel veya fotoğraf sergisi açılışında da bulunmamıştır. Böyle bir Kültür Bakanı’na ben nasıl kültürlü derim” dedi.

Paylaş.

Yanıtla