The Musical Body – Jean-Jacques Lemetre Atölyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

jj_lemetre2Mimesis Haber/ Fransız müzisyen, besteci ve yazar Jean-Jacques Lemêtre, 1979 yılından beri Théâtre du Soleil (Güneş Tiyatrosu) bünyesinde, ünlü tiyatro yönetmeni Ariane Mnouchkine ile birlikte çalışarak tiyatro müzikleri bestelemektedir. Aynı zamanda Theodoros Angelopoulos gibi dünyaca ünlü yönetmenlerin çalışmalarında film müzikleri yapmıştır. Bugüne kadar birçok projede yer alan ve yedi kişisel albümü bulunan Lemêtre, 1985 yılından beri dünya çapında konserler vermektedir. Yer aldığı oyunlarda, tek başına yaptığı canlı müzikle yeni bir çalışma biçimi yaratan Lemêtre, tiyatro müziği alanında çalışmalarına Ariane Mnouchkine ile devam etmektedir.

Lemetre’e göre vücudun sesini ve müzikal olanaklarını keşfetmek, insanlığın başlangıcına yolculuk etmek gibidir. Bu, müzisyenler, yönetmenler, oyuncular veya dansçılar arasında yaratılacak olan gerçek bir birliği de beraberinde getirir. Lemetre, uyum ve bütünlüğü elde etmek için teknikten çok daha öteye gitmek gerektiğini vurguluyor. Tiyatronun ritmi ve müziği ile hayatın müziği arasındaki bağlantıyı anlamak ve derinleştirmek bir anlamda da sanatçının çevresiyle ilişkisini sorgulamasını sağlıyor. Kendi vücudumuzun yürüyüşünde, hareketinde, duruşunda, nefes alıp verişinde,   konuşma hızında, tonunda, vs. saklı olan ritmik, melodik ve armonik potansiyeli açığa çıkarabilmek ve kullanabilmek amacıyla çalışmalarda hiçbir müzik enstrümanı kullanılmıyor. Atölye, özellikle her seviyeden oyuncular, dansçılar, müzisyenler, eğitmenler, şarkıcılar ve performansçılarla birlikte, katılmak isteyen herkese açıktır.

 25-26 Ağustos 2015 – Kumbaracı50

Katılım Koşulları

Atölye, her seviyeden oyuncular, dansçılar, müzisyenler, eğitmenler, şarkıcılar ve performansçılarla birlikte, katılmak isteyen herkese açıktır.

Fransızca’dan Türkçe’ye çeviri yapılacaktır.

Atölye Tarihleri: 25-26 Ağustos 2015, 10.00 – 12.30 // Öğle Arası // 14.30- 16.30

Son başvuru tarihi:  17 Ağustos 2015

Katılımcı Sayısı: 50

Minimum katılımcı sayısı: 20*

*Başvuru sayısı bu sayının alında kalınacak olursa, atölye açılmayacaktır.

Atölye ücretlidir

Daha fazla bilgi için: http://kumbaraci50.com/the-musical-body-jean-jacques-lemetre-workshop/

Bilgi ve iletişim:

themusicalbody@gmail.com

Tel: 0545 550 07 06 / 0506 671 24 48

Paylaş.

Yanıtla