Dionysos Tiyatro Şenlikleri Gönüllülük Hareketi Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

unnamedMimesis Haber/ “ Dionysos Tiyatro Şenlikleri Gönüllülük Hareketi ” Dünya Tiyatrolarını Sardes’te buluşturmak için ilk toplantısını Salihli’de gerçekleştirdi. “Salihli-Sardes Uluslararası Kültür ve Sanat Etkinlikleri” ana başlığı altında yapılması düşünülen ”Dionysos Tiyatro Şenliği”nin ön hazırlıkları kapsamında gerçekleştirilen ilk toplantıya, Salihli kültür ve sanatı ile turizme yönelik çalışmalarda gönüllü olmak isteyen, katkı koyma ve görev almayı düşünebilecek 16 yaş ve üzeri Salihlili sanatseverler katıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda, Proje Koordinatörü Yrd.Doç.Dr.Rasim Aşın’ın Sart, Dionysos ve döneme ait mitolojik tanımlamaların da yer aldığı konuşmasında, Dionysos Tiyatro Şenliği’nin, tiyatro, şiir, resim, heykel gibi güzel sanat dallarının tam da doğduğu yer olan Sardes’te gerçekleştirilmesinin ve Tiyatro Sanatı’nın yaratıcısı Dionysos’un yaşadığı topraklarda canlandırılmasının, gerek ulusal, gerekse uluslararası tiyatro ve kültür sanat camiasında ses getireceğine vurgu yapıldı.

Katılımcıların da fikirleri doğrultusunda şenliklerin olgunlaştırılması, daha geniş kitlelere yayılması adına tanıtım çalışmalarının bire bir katarak, yani her toplantıda gelen gönüllünün bir başka gönüllü getirmesi fikriyle bu hareketin büyüyerek, hedeflenen tarihlerde;  “Sahip olma, Sahiplen!”  sloganıyla çoğalacağı dile getirildi. 1 – 6 Haziran 2016 tarihleri içinde ilk etkinliği gerçekleştirmek üzere çalışmalar başlatıldı.

Kâr amacı gütmeyen bir kurum olan Uluslararası Salihli-Sardes Kültür-Sanat Etkinlikleri Tiyatro Şenliği, ekonomik şartlara bağlı olarak değişen bütçesinin tamamını gönüllülerin katkılarıyla karşılayacaktır. Gönüllülük alanlarının Mekân/Gösteri Gönüllülüğü, Özel Proje Destekçisi,  Medya Gönüllülüğü, Servis  Gönüllülüğü gibi alanların yanı sıra öneriler ışığında her alanda olabileceği belirtiliyor.

Gönüllülük Programıyla ilgili ayrıntılı bilgi için  Festival Koordinatörü : Yar. Doç. Dr. Rasim Aşın’ın oyunrasimasin@hotmail.com   ve  0551 407 15 25  iletişim bilgilerine başvurarak detaylar öğrenilebilir.

Toplantı, bilgilendirmelerin ardından görüşülen konular ile ilave fikirler, dilek ve istekler de not edildikten sonra 14 Eylül 2014 pazartesi günü, öğretmenevinde saat 20:00’de tekrarlanmak üzere sonlandırıldı.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.