Edinburgh Fringe Festivali’nde İlk Kez Türkçe Oyun Sahnelendi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

edinburgh-fringe-festivalinde-ilk-kez-turkce-oyun-sahnelendi-CHA-1843396-1-tBursa Nilüfer Belediyesi Tiyatro ekibi ve Hayal Perdesi Tiyatro ekibinin ortak prodüksiyonu olan ‘İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz’ adlı oyun İskoçya’da düzenlenen Fringe Festivali’nde Türkçe sahnelendi.

Nilüfer Belediyesi Tiyatro ekibi ile Hayal Perdesi Tiyatro ekibi, İskoçya’nın başkenti Edinburgh’da düzenlenen dünyanın en saygın sahne sanatları Fringe Festivali’ne ‘İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz’ adlı oyun ile katıldı. 68 yıldır dünyanın dört bir yanından gelen sanatçılara performanslarını sergileme imkanı veren Edinburgh Festivali’nde Türkçe sahnelenen ‘İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz’ ile Nilüfer Belediyesi Tiyatro ekibi ve Hayal Perdesi Tiyatro ekibi bir ilke de imza attı. Sanat yönetmenliğini Selin İşcan’ın üstlendiği ve Aleksandar Popovski’nin rejisiyle sahnelenen oyun, bu yıl 49 ülkeden tiyatroların katılımıyla gerçekleşen festivalde, 3 bini aşkın oyundan İngilizce üst yazıyla sahnelenen ilk ve tek Türkçe oyun olma özelliği taşıyor.

14 Akşam Sergilenecek

Festival kapsamında ilk olarak 5 Ağustos’ta izleyici karşısına çıkan ve Edinburgh’un merkezinde yer alan “C Venues” (Venue 34) programına kabul edilen oyun, 18 Ağustos tarihine kadar toplam 230 kişilik bir salonda her akşam saat 19.50’de sahnelenecek.

İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz’ün oyuncu kadrosunda devlet tiyatroları ve şehir tiyatroları oyuncuları Reha Özcan, Ayşe Lebriz Berkem, Selin İşcan, Selin Tekman, Tuba Karabey, Nihat Alptekin yer alıyor.

İlk akşamdan büyük ilgi gören ‘İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz’ oyuncularını Edinburgh Türk Başkonsolosu Semih Lütfi Turgut da ziyaret ederek kutladı. Oyun, Türkiye’de kazandığı başarıyla Aleksandar Popovski’ye yılın en başarılı yönetmeni ödülünü, Selin İşcan’a da en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandırmıştı.

haberciniz.biz

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.