Uluslararası Dancing Around the World – İstanbul Atölyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

dancing_around_the_world29Mimesis Haber/ Uluslararası ‘Dancing Around the World’ projesi kapsamında, 24 – 28 Ağustos tarihlerinde, Nejla Yatkin (Chicago) eğitmenliğinde İstanbul’a özel ‘What Moves İstanbul?’ Yoğunlaştırılmış Hareket Atölyesini düzenliyor.

Atölye tüm seviyeden katılımcılara açıktır. Atölyeye katılım için daha önce dans deneyimi olması gerekmiyor. Müzisyener atölyeye kendi müziklerini yaparak davetli olarak katılabilir, hareket ve müzik arasındaki ilişkiyi keşfetmeye imkan tanıyabilirler.

Program:
24 Ağustos 2015 Pazartesi 19:30 – 21:30
25 Ağustos 2015 Salı 19:30 – 21:30
26 Ağustos 2015 Çarşamba 19:30 – 21:30
27 Ağustos 2015 Perşembe 19:30 – 21:30
28 Ağustos 2015 Cuma 19:30 – 21:30

Partnering ve Doğaçlama üzerine yoğunlaştırılmı bu atölyede, aynı zamanda kısa bir koreografi oluşturularak, isteyen katılımcılarla bu koreografiyi, açık alanda çeşitli mekanlarda uygulayarak atölye videosu oluşturulacak.

Bu atölye, insanlarla, hareketlerle ve çevremizle, dans video ve ses aracılığıyla derin ve kapsamlı etkileşim üzerine yoğunlaşmıştır. Katılımcılar atölyede mekan ve zaman ile nasıl oynayacaklarını ve hareket edeceklerini öğrenecekler. Varlığınızı farklı yöntemlerle deneyimlediğinizde, deneyimlediklerinizle daha bütünleşirsiniz, kendinizle ve izleyicilerle paylaşımlarınız artar. Hareket halindeyken olasılıklarınızın ne denli çok olduğunu farkedersiniz. Bu atölyede insanları neyin hareket ettirdiğini ve istanbul’da insanların nasıl hareket ettiklerini deneyimlenecek. Bireysel hareket kalitesi, algı, dinamikleri deneyimleyen doğaçlama egzersizlerinin rehberliğinde farkindalik arttırılacak, aynı zamanda mekanda ve zamanda diğer bedenlerle nasıl ilişki kurulduğu keşfedilecek . Bütün bunlara ilave olarak, katılımcılar kendi ifade, anlatım tarzını yaratıp, geliştirecek ve diğerleriyle paylaşacak.

İsteyen katılımcılar, atölyede geliştirilen koreografiyi İstanbul’da farklı birkaç mekanda sergileyecek ve bu görüntüler atölye videosunda kullanılacak…

Atölye ücretlidir.

Atölye ile ilgili daha detaylı bilgi almak için, Dancing Around the World projesi ve atölyelerinin ardından gerçekleştirilen videolardan bir kaçını aşağıda izleyebilirsiniz.

Daha fazla bilgi için Dancentrum 212.2300294

Dancing Around the World Projesi:
http://www.dance-enthusiast.com/features/view/Nejla-Wordl-
Bogota:

Medellin:

Lima:

San Salvador:
https://www.youtube.com/watch?v=u7M_VANCJAY

Paylaş.

Yanıtla