Üzümcü’ye Destek ve İmza Kampanyası

Pinterest LinkedIn Tumblr +

uzumcu-ye-destek-ve-imza-kampanyasi-5996016Levent Üzümcü’nün İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları’ndaki işine son verilmesinin ardından sanatçıya destek verenler arasına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, İzmir Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da katıldı.

CHP Basın Birimi’nden yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun, Üzümcü’yü telefonla aradığı ve “Yüreğimiz ve gönlümüz sizinle,” dediği belirtildi. CHP’li Gök ise, “AKP, kendi istediği gibi bir gazete ve medya düzeni yaratmak arzusunda olduğu gibi sanatçıları da tiyatro oyuncularını da bütün aydınları da AKP’lileştirmek istiyor,” açıklamasında bulundu.

Üzümcü’nün hocası Ahmet Cemal, dün Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan yazısında, “Hep senin gibi ‘susmak nedir bilmeyen’ tiyatro öğrencileri yetiştirmeyi amaçladım. Seninle gurur duyuyorum.” diyerek sanatçıya destek verdi.

“Levent Üzümcü, İstanbul Şehir Tiyatroları’na geri dönsün ve kendisinden özür dilensin” başlığı altında Change.org’da imza kampanyası başlatıldı.

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.