Yeni Sezonda Sahnede Neler İzleyeceğiz

Pinterest LinkedIn Tumblr +

yeni sezonİlker Gezici’nin Sabah gazetesinde yayınlanan haberini paylaşıyoruz.

Tiyatroda yeni sezon için geri sayım başladı… Oyunlar seçilip okumalar yapılırken kostüm ve dekor hazırlıkları da tam gaz sürüyor. Peki, yeni sezonda tiyatroseverleri neler bekliyor? İşte öne çıkan oyunlar:

– Şehir Tiyatroları; yeni sezonda iddialı oyunlar sahneleyecek. Brecht’in ‘Üç Kuruşluk Opera’sı Zeliha Berksoy tarafından, Shakespeare’in ‘Onikinci Gece’si Serdar Biliş tarafından ve ‘Cyrano de Bergerac’ da Mehmet Birkiye tarafından sahneye konacak. ‘Cyrano’yu Yiğit Sertdemir oynayacak.

– Bu sezon 20’nci yılını kutlayacak olan Çolpan İlhan-Sadri Alışık Tiyatrosu, yeni sezonda SAKM Birim Sahne bünyesinde Nick Dear’ın yazdığı, Mary Shelley’in romanından uyarlanan ‘Frankenstein’ adlı oyunu sahneleyecek. Beyazperdenin ve dünya edebiyatının kült eserleri arasında gösterilen ‘Frankenstein’, Türkiye’de ilk kez sahnelenecek. Kadrosu henüz açıklanmayan oyunun İngiliz versiyonunda; Benedict Cumberbatch ve Jonny Lee Miller oynuyordu. Yeni sezonda ‘Guguk Kuşu’, ‘Yatak Odası Diyalogları’ ve ‘Market’ oyunları da devam edecek.

– Oyun Atölyesi yeni sezona Arthur Miller’ın ‘Köprüden Görünüş’ adlı oyununu hazırlıyor. Hira Tekindor’un yöneteceği, Zerrin Tekindor’un sahne tasarımını üstlendiği oyunun kadrosunda sürpriz bir isim var: Bülent İnal. 9 Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu olan oyuncu; ilk kez sahne deneyimi yaşayacak. ‘Hansel ve Gratel’in Öteki Hikayesi’ adlı oyun da devam edecek.

İDDİALI KADRO

– Moda Sahnesi, ilk kez tüm oyuncularının yer aldığı bir oyun sahnelemeye hazırlanıyor. Ekip, Shakespeare’in ‘En Kısa Gecenin Rüyası’ adlı eserini sahneye koyacak. Kemal Aydoğan’ın yöneteceği oyunda; Mert Fırat, Melis Birkan, Timur Acar, Didem Balçın, Onur Ünsal ve Volkan Yosunlu, gibi isimler rol alıyor.

– 87 yaşındaki tiyatro duayeni Haldun Dormen, Tiyatro Kedi’nin sahneye koyacağı, Nikolay Gogol’un klasikleşmiş eseri ‘Müfettiş’ adlı oyununda rol alacak. Cenk Tunalı’nın yönettiği oyun, önceki gün İzmir Açık Hava Tiyatrosu’nda perdelerini açtı. Oyun, Eylül’den itibaren İstanbul’da olacak.

– Sumru Yavrucuk, Tebdil-i Mekan Prodüksiyon Tiyatrosu yapımı ‘Shirley’ adlı oyunu sahnelemeye başladı bile. Yaz turnesinde olan oyun, Ekim’de İstanbullular’la buluşacak.

İKİ MÜZİKLİ OYUN

– Tiyatro Kare’nin sahneye koyacağı müzikli oyun ‘Fosforlu Cevriye’de Ayça Varlıer başrol oynuyor. Cahide Sonku’nun hikayesinin müzikal olarak anlatılacağı, başrolünü Nilüfer Açıkalın’ın oynadığı Tiyatro Keyfi yapımı ‘Cahide Müzikali’ de merakla beklenen yapımlar arasında.

Sabah

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.