‘AKM’den Haberi Olmayan Bir Kültür Bakanımız Var Artık!’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

29424İstanbul Taksim’deki AKM ile ilgili bir soruya yanıt veren yeni Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu AKM’nin yerini bilemeyerek, “Haaa Taksim’deki AKM’yi… Allah Allah… O bina Taksim’e yakışmıyor” sözlerine yıllardır AKM’nin onarımının tamamlamanması için yazılar yazan Tiyatro Eleştirmeni Üstün Akmen tepki gösterdi. Akmen, “Türkiye’nin en öenmli kültür mekanlarından biri olan AKM’den bile haberi olmayan bir Kültür Bakanımız var artık. Hayırlı olsun!” dedi.

“Ne mutlu, ne mutlu(!) ki bizlere, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’den haberi olmayan kültürlü bir kültür bakanımız daha oldu.

AKM’nin hali ne olacak diye sorulduğunda: “Şu hipodromdakini mi diyor”; “Hayır Taksim’deki AKM” denilince: “Haaa Taksim’deki… Allah Allah….” diye yanıt veriyor.

Geçici Bakanlar Kurulu’nda Kültür ve Turizm Bakanı olarak yer alan Yalçın Topçu, 2008 yılında onarım için boşaltılan AKM’nin çürümeye terk edilmiş olmasını duymuşluğu bile yok. Hatta AKM’den haberi yok. Taze Kültür ve Turizm Bakanı’nın, AKM’nin İstanbul’un en önemli kültür mekânı olduğunu bilmesine belli ki kültürü elvermiyor.

Şimdi buna da “kültürsüz kültür bakanı” desem alınacak.

Ne diyeyim?

Belli oldu ki, bu da: “AKM bu durumda bırakılamaz, çürümeye terk edilemez” deyip, kollarını sıvayamayacak.

Önceki “kültür küpü” bakan nereye bakıyorsa bu da aynı küpün içinden aynı yöne bakacak, orayı buraya kültürsüzlük topları atacak..

Zerre kadar kuşkum yok.

Yalçın Topçu’nun adı da tarihte üfürük bakanların adları arasında yer alacak.”

Şu Bizim Hipodromdaki AKM’yi mi Diyorsunuz?

Habertürk televizyonunda katıldığı, “Güne Bakış” programında Veyis Ateş’in İstanbul Taksim’deki AKM ile ilgili bir sorusuna yanıt veren yeni Topçu AKM’nin yerini bilemeyerek, “Haa Taksim’deki AKM’yi… Allah Allah… O bina Taksim’e yakışmıyor” dedi.

Veyis Ateş’in, “Ak Parti iktidarı ile bazı sanatçılar arasındaki polemik meselesi, AKM ne olacak” sorusunu cevaplayan Bakan Topçu, “İnşallah Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili çok farklı projelerim var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sadece Çanakkale’den ibaret mi sanıyoruz. Bizim bir Libya mücadelemiz yok mu?” dedi ve Libya’yı anlatmaya devam etti.

Sunucu Veyis Ateş’in araya girip, “Buradan AKM’ye nasıl geleceksiniz” demesi Yalçın Topçu, daha sonra, “Şu bizim hipodromdaki AKM’yi mi diyorsunuz?” diye sordu.

Veyis Ateş ise, “Taksim’deki AKM’yi soruyorum” dedi. Bu hatırlatma üzerine Topçu, “Haa Taksim’deki AKM’yi… Allah Allah… O bina Taksim’e yakışmıyor” ifadelerini kullandı.

Topçu’nun AKM’den Haberi Yok

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu AKM’nin yerini bilememesi ve “Taksime yakışmıyor” sözleri sosyal medyada da tepki çekti. AKM’nin onarılmasını bekleyen İstanbullular ve sanatçılar bakan Topçu’nun sözlerini alıntılayarak “Kültür Bakanı’nın nasıl olur da AKM’den haberi olamaz” şeklinde eleştirilere neden oldu.

Levent Üzümcü’yü Tanımıyorum Demişti

Birkaç gün önce Hürriyet gazetesinden Rıza Özel’e konuşan eski BBP’li Bakan Topçu, Tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü’nün Şehir Tiyatroları’ndan ihraç edilmesiyle ilgili olarak da “Benim zamanımda çıkmadı öyle bir karar. Ben neticede milletin önünde siyaset yapan, dupduru, natürel, hormonsuz bir Anadolu çocuğuyum. Milletin sanatını, edebiyatını temsil edenler benim için çok kıymetlidir. Benim savaşım sadece bu devletin milletin vatanın birliğine, dirliğine, varlığına el uzatıp dokunan fiiliyatta bulunanlarla olur. Bahsettiğiniz olayı, arkadaşı bilmiyorum. Bakacağım söylediği neymiş? Ben de merak ettim” demişti.

<

p style=”text-align: justify;”>EVRENSEL

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.