Aspendos’a ‘Akraba’ Çıkarması

Pinterest LinkedIn Tumblr +

31141973[Umut Erdem’in hürriyet’te yayınlanan haberinin bir kısmını paylaşıyoruz.]

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü bu yıl 22’ncisi düzenlenen Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’ne 38 kişilik idari görevlendirme yaptı. Genel Koordinatör Yener Turan’ın parafıyla yapılan görevlendirmede, akrabalarının yer alması dikkat çekti.

Türkiye’nin en büyük opera ve bale etkinliği olan Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, 5-24 Eylül tarihleri arasında sanatseverlerle Antalya’da buluşacak. 20 gün sürecek festivalde toplam yedi temsil gerçekleşecek. Sanat meraklılarının her yıl heyecanla beklediği festivalin Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nce yapılan idari görevlendirmesi ise dikkat çekici.

KIZI DA LİSTEDE

genel müdürlük, sanatçılar hariç 38 personeli Antalya’da Festival için görevlendirdi. 14 personelin 27 Ağustos-30 Eylül tarihleri, 9 personelin ise 27 Ağustos-26 Eylül tarihleri arasında görevlendirmesi yapıldı. Diğer 15 personel ise farklı sürelerde görevlendirildi. Festivalde çalışacak personelin konaklama ve ulaşım masrafları Genel Müdürlük tarafından karşılanıyor. 38 personel, Antalya’da ‘her şey dahil’ sistemiyle çalışan beş yıldızlı tatil köyünde konaklayacak. Genel Müdürlük personelin otelde bir günlük konaklamasını tek kişilik oda 185, çift kişilik odada tek kişi 135 TL’den sağlıyor. Personelin bir günlük harcırahı ise 65 TL. Antalya’da 35 gün konaklayacak olan bir personel için toplam 2 bin 275 TL harcırah ödenecek. Otele de minimum kişi başı 4 bin 725 TL konaklama ödemesi yapılacak. 35 gün konaklayacak 14 personelin ulaştırma giderleri hariç kuruma maliyeti ise yaklaşık 98 bin TL olacak.

Görevlendirme listesinde en dikkat çeken durum ise kurumda çalışan, Necdet Turan, Yener Turan, Suuda Turan ve Burak Şatana’dan oluşan dört akrabanın yer alması ve en uzun konaklama seçeneği ile görevlendirilmesi oldu. DOBGM Genel Müdürü Selman Ada’nın onayladığı listenin sayfalarında, kurum Genel Koordinatörü olan Yener Turan’ın parafı bulunuyor. Festival Sanat Yönetmeni olan Yener Turan ile Mali İşler Harcama Yetkilisi olan Necdet Turan amca çocukları. Festival Koordinatörü Burak Şatana ise Necdet Turan’ın kardeşinin kızının eşi. Protokol Sorumlusu olan Suuda Turan ise Necdet Turan’ın kızı. Suuda Turan 31, diğer akrabalar ise 35 gün süreyle festivalde görevlendirildi. Genel Müdürlük dört akraba için bütçeden harcırah ve konaklama olmak üzere en az 28 bin TL ödeyecek.

GÖREVLERİ GEREĞİ ORADALAR

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Selman Ada, dört akrabanın festivalde görevlendirilmesi ile ilgili olarak şunları söyledi: “Suuda Hanım protokol sorumlusu olduğu için bütün süreçte olması gerekiyor. Babası Necdet Turan ise İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı olduğu için harcama yetkisi de ondadır. Genel Koordinatör olan Yener Turan ise festivalin başkanı, elbette orada olması gerekiyor. Burak Şatana ise bazı konularda yardımcı olmak için gitti. Bütün festival sürecinde orada olmayacak. Birkaç gün sonrasında geri dönecek. Bu arkadaşların birisi birinci derecede, diğerleri uzak akrabalar. Akrabalar; ancak görevleri gerektirdiği için oradalar.”

Gala konseri ile başlıyor

Devamı için tıklayınız

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.