Avustralya’nın En Büyük Yerel Dans Tiyatro Topluluğu İstanbul’da

Pinterest LinkedIn Tumblr +
140920151531411133021_2Mimesis Haber/ Türkiye’de Avustralya Yılı 2015 Kültür Festivali kapsamında, Avustralya Dans Tiyatrosu Bangarra 17-18 Eylül tarihlerinde Zorlu Center’da gösteriler icra edecek.

Bir Aborijin & Torres Strait Islander organizasyonu ve Avustralya’nın önde gelen sahne sanatları topluluklarından biri olan Bangarra, güçlü çağdaş danslarıyla, kendine özgü teatral sesiyle ve otantik hikaye anlatımıyla ülke ve dünya çapında ün kazanmıştır.

Güçlü çağdaş dans yoluyla Aborijin & Torres Strait Islander insanlarının hikayelerini anlatan topluluk uzun zamandır Avustralya’nın kültür elçileri olarak faaliyet göstermektedir. “Spirit” adlı sansasyonel ve meşhur prodüksiyon bu topluluğun en iyi koreografik eserlerinden biridir.
Geleneksel kültürün spritüel karakterini modern hikaye anlatımıyla birleştiren kendine özgü dans tiyatrosu performansları sayesinde dünya çapında tanınan Bangarra, 1991’den bu yana Stephen Page öncülüğünde, Avustralya’nın Aborijin ve Torres Strait Islander halkı ve onların kültürlerini tanıtmıştır. Bangarra dans sanatçıları Avustralya’nın kültürel çeşitliliği ve Avustralya dans ortamının öğretilmesi ve anlaşmasına üstün bir katkı yapmışlardır. Bu topluluğun performansları dünyanın her yerinde seyirci kitlelerine heyecan vermiştir.
Bangarra’nın İstanbul ziyareti Ankara’daki Avustralya Büyükelçiliği ve İstanbul’daki Avustralya Başkonsolosluğu tarafından organize edilmekte ve Avustralya ile Türkiye arasında çağdaş dans işbirliğinde mevcut olan gelişmeler ve başarıları daha ileri götürmeyi ve kültürel anlayışı arttırmayı hedef almaktadır.

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.