Kanada, Irak Milli Tiyatro Ekibine Vize Vermedi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

fft107_mf5851927Kanada’nın, Kitchener kentinde düzenlenen bir festivale davet edilen Irak Milli Tiyatro ekibine vize vermediği belirtildi. Kitchener kentinde bu yıl 15’incisi düzenlenen International Multicultural Platform for Alternative Contemporary Theatre-Uluslararası Çokkültürlü Alternatif Tiyatro Platformu (IMPACT 15) festivaline, Fas, Irak ve Avustralya davet edildi.

Festival Direktörü Majdi Bou-Matar, Kanada’nın Ürdün’deki büyükelçiliğine başvuran Irak Milli Tiyatro ekibine, “geri döneceklerinden ve iltica talebinde bulunmayacaklarından emin olunmadığı” için olumsuz yanıt verildiğini açıkladı.

Ekip üyelerinden birinin Paris’te yaşadığını ve aynı zamanda Fransız vatandaşı olduğunu belirten Bou-Matar, ekipten bir diğerinin İngiltere ‘de yaşadığını, bir başka oyuncunun ise İngiltere vatandaşlığı bulunduğunu kaydetti. Bou-Matar, 26 ve 27 Eylül ‘de sahne alması gereken Irak ekibinin gösterisi için satışa sunulan biletlerin de tükendiğini bildirdi.

‘GELMEZLERSE GÖSTERİYİ İPTAL EDERİZ’

Bou-Matar, “Gelemezlerse, festival tarihinde ilk kez bir gösteriyi iptal etmek durumunda kalacağız. Bugüne dek böyle bir şey yaşamadık” ifadelerini kullandı.

Kanada, Orta Doğu ülkelerinden gelen vize taleplerine iltica gerekçesiyle bir süredir sıkı kontrol uyguluyor.

ERMENİ MÜTLECİLERLE TOPLANTI

Öte yandan, Kanada Ulusal Savunma Bakanı Jason Kenney, Suriye ile Irak’ta yaşayan ve Kanada Mülteci Yerleşim Programı kapsamında 8 Eylül’de ülkeye getirilen Ermenilerle görüştü.

Toronto’daki Ermeni Cemaati Merkezi’nde toplanan Ermeni mültecileri ziyaret eden Kenney, “2009’dan bu yana, aralarında yüzlerce Ermeni’nin de bulunduğu, Suriyeli ve Iraklı Hristiyan, Yezidi ve İsmaili’den oluşan 23 binden fazla azınlık grubu üyesi mülteciyi Kanada’ya getirip yerleştirdik” dedi.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.