Tiyatro Tempo Bulgaristan ve Rusya Yolcusu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

TEMPO KARAGÖZ SAHNE ARKASIAnkara’da kukla tiyatrosu alanında çalışmalar yapan Tiyatro Tempo yine yollara düşüyor. 30 yıldır çocuk, genç ve yetişkinlere kukla oyunları sergileyen Tempo Bulgaristan’da iki ayrı kukla festivaline konuk olacak. Eylül’ün son iki haftasında Bulgaristan’da bulunacak olan grup önce Sliven kentindeki ‘Magic of the Wind’ adlı kukla festivalinin açılış gecesinde yetişkinler için olan ‘Bir Beckett Oynamak’ adlı kukla oyununu oynayacak. Daha sonra Stara Zagora şehrinde ‘Pierro’ adlı kukla festivalinde yine aynı oyunu sergileyecek.

Bulgaristan’a ikinci kez giden topluluk daha önce ‘Karagöz – Cadılar ve Hint Fakiri’ adlı oyunla Smolyan şehrinde ‘Adults Forbidden’ adlı festivale katılmıştı. Tiyatro Tempo bu kez Bulgaristan’ın hemen ardından  ‘Karagöz – Cadılar ve Hint Fakiri’ oyununu Rusya’ya götürüyor. Balgrad şehrindeki kukla festivalinde sergilenecek olan Karagöz oyunuyla topluluk daha önce Moskova ve Sakhalin’de de Karagöz’ü Rus izleyiciyle buluşturmuştu.

Hayali Küçük Ali geleneğinden gelen Haluk Yüce’ye (Hayali Yüce Ali) her iki oyunda da Marina Yüce eşlik ediyor ve Savaş Bayram teknikte yardımcı oluyor. Çok sayıda ülkede Karagözü sergileyen Tiyatro Tempo’nun repertuarında Karagöz en önemli yere sahip ve üçüncü kez yurt dışına çıkan ‘Bir Beckett Oynamak’ da yetişkin izleyicilerle buluşmayı 20 yıldır sürdürüyor.

Ayrıntılı bilgi için:

Bahar Güzel

Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü

Tel: 0 538838 8656

www.tiyatrotempo.com

 

Paylaş.

Yanıtla