20.Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

20thbursa

Bu yıl yirmincisi düzenlenen Bursa Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, 19-24 Ekim tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Assitej Türkiye Merkezi Başkanı Prof. Dr. Tülin Sağlam’ın festival bültenindeki konuşmasını aşağıdan okuyabilirsiniz.

 Herkese Teşekkürler

Bir festivalin 20 yıldır devam ediyor olması, özellikle bizimki gibi dinamik ve değişken toplumlarda pek kolay rastlanır bir durum değil. Özellikle de bu bir tiyatro festivali ise ve hele de genç seyirciye yöneliyorsa. Ama bu festivalin de bir kez daha doğruladığı gibi, Festivali düzenleyenlerin kararlı ve içten yaklaşımıyla seyircinin desteği bir araya geldiğinde tüm zorluklar aşılıyor. 20 yıldır Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı ve ASSITEJ (Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği) Türkiye Merkezinin işbirliğini destekleyen herkese, özellikle de seyircilere çok teşekkürler.

20 yaşında olmak demek 20 yıllık dostlara sahip olmak ve dostluğun sıcaklığında huzur bulmak demek. 20 yıldır seyircimizle iletişim halinde olmak ve bunu korumayı başarmış olmak demek. 20 yıldır genç seyircilerle seçkin sanat eserlerini paylaşmak demek. Ancak, bir yandan da bir huzursuzluk kaplıyor insanın içini; acaba festival kendini tekrar mı ediyor? Rehavete mi kapılıyoruz? Sıkıcı mı oluyoruz? Yeni ve heyecan verici değişiklikler yapabiliyor muyuz? İşte bu huzursuzluk olumlu değişiklikleri tetikliyor. Bu yılın programından da anlaşılacağı gibi festival 20. yılında giderek çevresini genişletti, daha fazla ve farklı çevreden seyircilere ve sanatçılara ulaşmayı hedefledi. Daha çok sahnede daha çok gösteriyle daha etkin bir iletişim ortamı oluşturmaya çalıştı. Umarım tüm festival katılımcıları bunun tadını çıkarır.

Seyircisine Türkiye ve yurt dışından sanatsal olarak seçkin eserleri sunmak ve bu alanda işbirliği ve etkileşim ortamı oluşturabilmek amacıyla yola çıktı festival. Artık kendini kanıtladı ve alanında dünyanın dört bir yanında tanınır hale geldi. Bugün tartışmamız gereken sadece hedefine ulaşıp ulaşamadığı değil, aynı zamanda bundan sonra yola nasıl devam edeceğidir.

Ülkemizde önemli bir boşluğu dolduran, birçok festivale önayak olan Bursa Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’nin Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından sanatçılar ve uzmanların bir araya gelebileceği bir platform oluşturma yolunda ilerlemesi dileğiyle tekrar herkese çok teşekkürler.

Prof. Dr. Tülin Sağlam, Assitej Türkiye Merkezi Başkanı

Festival programı için http://www.tiyatrofestivali.org/ adresine bakabilirsiniz.

Paylaş.

Yanıtla