Anadolu Dansı ile Break Dans Buluşuyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

fft107_mf6045961Breakdans ile Anadolu dansları, Red Bull Anadolu Break dans gösterisiyle aynı sahnede buluşuyor.

Prömiyerini 9 Ekim’de İstanbul ’da yapacak olan Red Bull Anadolu Break, ekim ayı boyunca Ankara , Eskişehir, İzmir ve Antalya’yı dolaşacak.

Gösteri;modern ile gelenekselin birlikteliğinden doğan rengarenk dansların ve kültürün hikâyesini sahneye taşıyacak. İstanbul’da 10 Ekim’de Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde yapılacak prömiyerin ardından gösteri dört şehri kapsayan Anadolu turnesine çıkacak.

Projenin Sanat Yönetmenliğini ünlü dans topluluğu Flying Steps’in kurucularından ve koreograf Kadir Memiş (Amigo) üstleniyor. 2014’teki belgesel çekimlerinin hemen ardından yapılan dansçı seçmeleri ile 5 B-Boy, 1 B-Girl, 1 modern dansçı ve 2 geleneksel dansçıdan oluşan sahne ekibi tamamlandı. Aydan Uysal, Bora Günebakan (Boris), Eftal Dirlik, Ferhat Düz (fero), Mehtap Çınar, Miktat Furkan Yılmaz, Ozan Karabağ, Serdar Karaman (Lexx) ve Salih Karagöz dans ekibini oluşturuyor.

Gösterinin müzik direktörlüğünü Berlin’de yaşayan besteci Nevzat Akpınar, müziklerin aranjörlüğünü ise yerli hip hop sahnesinin usta ‘beat-maker’ı Da Poet üstleniyor. Gösterinin kostümleri ise DB Berdan markasının yaratıcılarından Begüm Berdan’a emanet edildi. Ege Üniversitesi Halk Oyunları Bölümü kostüm arşivi üzerinde yaptıkları incelemelerin ardından tasarımcılar, aldıkları ilhamla geleneksel motiflerin modernize edildiği kostümler hazırladı.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.