‘Ankara Devlet Tiyatrosu Ziraat Sahnesi’ Perdelerini Açtı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

devlet-tiyatrolari-jpg20140912110731Ziraat Bankası Genel Müdürlüğüne ait sinema salonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında, “Ankara Devlet Tiyatrosu Ziraat Sahnesi” adıyla tiyatroseverlere perdelerini açtı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yıldırım Ak, Mithatpaşa Caddesi’ndeki sahnenin açılış töreninde, Ziraat Sahnesi’nin sanata katkı sağlaması ve amacına uygun hizmet etmesi temennisinde bulundu.

Sanatçıları güneşe benzeten Ak, sanatçıların toplumun ayrım gözetmeden tamamını aydınlattığını söyledi.

Fırsat buldukça tiyatroya gittiğini ve çevresindekileri de bu konuda yönlendirdiğini belirten Ak, sahnenin hayırlı olmasını diledi.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın da sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında, kültür ve sanata destek olmak amacıyla Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile işbirliği yaptıklarını belirterek, sahnenin “hayırlı olması” dileklerini paylaştı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik ise Ziraat Sahnesi’ni açmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Bir devlet kurumu ile bir başka devlet kurumunun dayanışmasıyla yitirdiğimiz Yeni Sahne gibi bir sahne kurduk. Devlet Tiyatroları olarak çağın gereklerine göre çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından AK, Aydın ve Birecik açılış kurdelesini kesti.

Törenin ardından Güner Sümer’in yazdığı ve Olcay Poyraz’ın yönettiği, “Hüzzam” adlı oyun tiyatroseverlerin beğenisine sunuldu.

Timeturk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.