Araf’ın “Sobe”si Belgeselleştirildi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

11931Tiyatro çalışmaları ile kentin kültür ve sanat hayatına renk katan Araf Tiyatro’nun “Sobe” isimli oyunu, Yönetmen Burak Varlık tarafından belgeselleştirildi.

Çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik atölye çalışmaları ile adından sıkça bahsettiren Araf Tiyatro, 7. sezon için atölye çalışmalarına start verdi. “Sobe” isimli oyunla tiyatro severlerin karşısına çıkan Araf Tiyatro, Yönetmen Burak Varlık’ın belgeseline konu oldu.

OYUNDA İŞÇİ ÇOCUKLAR ROL ALDI

Sanat Yönetmenliğini Araf Tiyatro’nun başarılı tiyatrocularından Murad Korkmaz’ın üstlendiği 37 dakikalık belgeselde, Araf Tiyatro’nun atölye çalışmalarından da görüntülere yer verildi. Oyun yazarlığını Celal Tunç’un yaptığı filmin yönetmen sinopsisinde “Batman’da bir devlet memuru, kurmuş olduğu tiyatroda sokakta çalışan çocuk işçiler ile birlikte bir oyun hazırlar. SOBE isimli bu oyun çocukların, yaşantısından izler taşır. Bu oyun sokakta görmezden geldiğimiz bu çocuklar için, kendini şehir insanlarına gösterme fırsatıdır. Bu tiyatro oyununun, onların hayatına olumlu katkıları olmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUKLARLA BİRLİKTE OYNADIK

Sobe isimli oyuna ilişkin bilgi veren Tiyatrocu Murad Korkmaz “Sobe isimli oyunumuzda, sokakta çalışan çocuklar oynadı. Sokakta peçete satan, ayakkabı boyayan, su satan çocukları, ailelerin izni ile atölyemize aldık. Onlarla 9 ay boyunca atölye çalışması yaptık. Onları tiyatroyla tanıştırdık. 9 aylık çalışmamızın ürünü olan Sobe, Yılmaz Güney Sinema Salonu’nda gösterime sunuldu. Yönetmen Burak Varlık, bu oyunu belgeselleştirdi. Belgesel, film festivallerine gönderiliyor” dedi.

FESTİVALLERE GÖNDERİLİYOR

Belgeseli film festivallerinde gösterime sunduklarını açıklayan Yönetmen Burak Varlık ise “Belgeselimiz şu ana kadar 11. Kar Film Festivali, Belgesel Dalı, Finalist. 4. Çocuk Hakları Film Festivali, Yetişkin Dalı’nda finalist ve gösterim hakkı kazandı. Ayrıca Akbank, Rofife, İfsak ve TRT Belgesel Film Festivali’ne de gönderilecek” dedi.

Sonsöz

Paylaş.

Yanıtla