Barış Mitinginde Patlama!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

saldiri4-@ataErcan-

Bugün çok sayıda siyasi parti, sivil toplum örgütü ve sendikanın destek verdiği ’emek, barış ve demokrasi mitingi’ için Ankara’ya gelenlerin toplandığı Ankara Tren Garı kavşağında iki ayrı patlama meydana geldi. Yapılan resmi açıklamaya göre ölü sayısı 95’e yükseldi. Başbakanlık Koordinasyon Merkezi’nden yapılan açıklamada 246 yaralının tedavisinin sürdüğü belirtildi. Yaralıların 48’i yoğun bakımda.

11:05 İMC TV patlamada en az 35, Doğan Haber Ajansı ise en az 20 kişinin hayatını kaybettiği bilgisini geçti.

11:03 Ankara’da kan verebilecek kişilerin Numune, İbni Sina ve Hacettepe hastanelerine başvurmaları istendi.

10:58 Diken’e konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, patlamanın olduğu alana uzak bir mesafede olduklarını belirterek, “Buna rağmen ayaklarımıza bilye parçaları geldi. Onlarca insanın yere yığıldığını gördüm. Net bir bilgim yok ama çok sayıda ölü ve yaralı görüyoruz” dedi.

10.57 HDK Eş Sözcüsü Ertuğrul Kürkçü: Barış için toplanan insanlara yapılan bu saldırının sorumlusu saraydır. Bunun hesabını mutlaka verecekler, mutlaka verecekler. Halkımız bunun hesabını soracaktır.

10.55 Evrensel gazetesinden Hasret Gültekin Kozan: Tertip komitesi yurttaşları tedbirli olmaya çağırdı. Bir poşet içerisinde, uzaktan patlatılan bir cisim olduğu iddia ediliyor. Çok sayıda ambulans gidip geliyor, polis olay yerine kimseyi yaklaştırmıyor.

10:51 CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, teyit edebildiği bilgilere göre iki ölü, 11 yaralı olduğunu belirtirken, “Numune ve Ankara Eğitim Hastanelerinin acil servisleri boşaltıldı” dedi.

10:48 İMC TV, patlama nedeniyle 20’ye yakın kişinin ölmüş olabileceğini bildirdi.

10:46 Diken’e konuşan DİSK’ten Ayşe Düzkan, “Peşpeşe iki patlama sesi duyduk, ambulansların geldiğini görüyoruz. Gelenlerin çoğu Ankara dışındandı. Bir ara arkalardan biber gazı kokusu geliyordu” dedi.

10:43 Diken’e konuşan HDP’li bir kaynak patlamanın partinin ses aracının hemen arkasında gerçekleştiğini söyledi. Söz konusu HDP’li kaynak, “Kaç ölü, kaç yaralı var anlamak mümkün değil, söylemek istemiyorum ama her tarafımda kan ve insan parçaları var” dedi.

10:42 Patlamanın yaşandığı yerde polise tepki gösterenlere bir de biber gazı atıldı.

10:36 Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, ilk belirlemelere göre bir kişinin hayatını kaybettiğini teyit etti.

10:35 Sendika.org’un geçtiği bilgiye göre patlama alanına ambulanstan önce polis gönderildi. Tepki gösterenlere gaz ve suyla saldırı oldu.

10:34 İMC TV canlı yayınına katılan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, kortejlerin oluşturulduğu noktada iki büyük patlama meydana geldiğini anlattı.

10: 30 İMC TV muhabiri Ceren Bayar, canlı bomba ihtimalinden bahsedildiğini aktardı.

10:23 ETHA muhabiri Önder Öner ise, iki patlamadan birinin HDP, birinin de Partizan-Kaldıraç kortejinin geçişi sırasında meydana geldiğini söyledi, Önder, “100’e yakın yaralı ve çok sayıda can kaybı var. Yaşamını yitirenlerin üzerini bayraklarla kapatılmış durumda. Ambulans hala gelmedi. Çevik kuvvet alana girdi. Gaz atmaya başladı” dedi.

10: 10 DHA, patlamanın yaşandığı alanda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bilgisini geçti. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Diken

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.