BGST: Barıştan Yana Tavır Almaya Çağırıyoruz!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Screen Shot 2015-10-12 at 22.50.10BGST’nin (Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu)  Ankara’da Emek, Demokrasi ve Barış mitingine yapılan saldırıya dair açıklamasını yayınlıyoruz. 

Ankara’da Emek, Demokrasi ve Barış mitingine yapılan ve sivilleri hedef alan saldırı sonunda onlarca insan hayatını kaybetti, yüzlercesi yaralandı. 70’li yılların sivillere yönelik toplu terör saldırılarını, 80’lerin sıkıyönetim koşullarını ve 90’ların savaş halini aylardır bir arada yaşayan mazisi karanlık memleketimizin tarihine bir kanlı olay daha eklendi.

İçişleri Bakanı’nın istifa etme basireti göstermek yerine, “güvenlik zafiyeti yoktur” açıklaması yapması ve Adalet Bakanı’nın basından gelen istifa sorusuna karşılık açıkça sırıtmayı tercih etmesi, acı bir ironidir; çünkü sınırları içerisindeki insanların can güvenliğinden sorumlu olan devlet, yaşanan katliamı önleyememiştir. Ayrıca geçmişimiz düşünüldüğünde ve Diyarbakır ve Suruç saldırısından önceki “ihmaller” hatırlandığında derin devletin Ankara’daki katliamda payının olması ihtimalinin hiç de uzak olmadığı söylenebilir.

Saldırının tam da KCK’nin ateşkes ilan edeceği günün bir gün öncesinde yapılması, savaşın devamını sağlamaya ve 1 Kasım’da yapılacak seçimlerin geleceğini etkilemeye yönelik bir girişimdir. KCK açıklamasını erkene almış ve eylemsizlik ilan ettiğini duyurmuştur. Savaşın durmasına ve diyaloğun başlamasına olanak veren bu açıklamayı devlet yetkililerinin nasıl yanıtlayacağını hep birlikte göreceğiz. Tercihin ısrarla savaştan yana kullanılması, yalnız Ankara’da yapılan kanlı saldırıya paralel hareket etmekte ısrarın göstergesi olmayacak, aynı zamanda saldırılardaki sorumluluğa dair şüpheleri de kuvvetlendirecektir.

Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu olarak, Türkiye’deki tüm kesimleri ve kültür sanat çevrelerini barıştan yana tavır almaya çağırıyoruz. Olayın aydınlatılmasını istemek ve savaşın yarattığı tahribatın önüne geçmek bir insanlık görevi olarak hepimizin önünde duruyor. Acı ve öfkeyle andığımız bu katliamda hayatını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz.

Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.