Çetin Altan Toprağa Verildi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

cetin-altan-i-kaybettik-6196384Tedavi gördüğü hastanede zatürreye bağlı solunum yetmezliği ve septik şok nedeniyle yaşamını yitiren Türkiye basın dünyası ve edebiyatının duayen ismi ve  oyun yazarı Çetin Altan son yolculuğuna uğurlandı. 88 yaşında aramızdan ayrılan Altan, gazetecilik ve yazarlığının yanı sıra 1965-69 yılları arasında Türkiye İşçi Partisi milletvekili olarak TBMM’de yer almıştı.

Cenaze törenine, Altan’ın oğulları Mehmet Altan, Ahmet Altan, kızı Zeynep Bakan, torunu Sanem Altan, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, HDP Milletvekilleri Altan Tan ve Garo Paylan, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila gazeteci yazar Altan Öymen, gazeteci yazar Hasan Cemal, Halit Kıvanç, Güneri Cıvaoğlu, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, sanatçılar Kadir İnanır ve Demet Akbağ’ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

‘BABASINI KAYBETMEYENLER ŞU ANDA BENİ ANLAYAMAZ’
Çetin Altan’ın kızı Zeynep Balkan: ‘Duygularım çok karışık, bir yandan inanamıyorum… Babamdı…Babasını kaybetmeyenler şu anda beni anlayamaz’ dedi.

Mehmet Altan: “Tabi ki çok üzüntülüyüm. Benim için çok değerli, hem baba olarak hem de Çetin Altan olarak’ dedi.

‘DEMOKRASİ, ÖZGÜRLÜK KONUSUNDA CİDDİ HASSASİYETİ VARDI’

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi: ‘Çetin Altan çok önemli bir isimdi. Değişim, dönüşüm denince toplumda bunu ilk fark eden ve buna öncülük eden aydın bir insandı. O günlerde anlaşılamamıştı ama daha sonra çok iyi anlaşıldı. Çok önemli bir insandı, çok aydındı Allah rahmet eylesin” dedi.CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ise, “İyi bir edebiyatçı, iyi bir yazar, iyi bir siyasetçi, aynı zamanda iyi bir babaydı. Demokrasi, özgürlük konusunda ciddi hassasiyeti vardı. Sevenlerine ailesine başsağlığı diliyorum’ diye konuştu.  HDP Milletvekili Altan Tan da ailesine başsağlığı dilediğini belirtti.

‘ONUNLA MİLLİYET’TE ÇALIŞMIŞ OLMAK BENİM İÇİN HER ZAMAN BÜYÜK BİR ONUR VE ÖVÜNÇ KAYNAĞI OLACAK’

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila: ‘Onunla Milliyet’te çalışmış olmak benim için her zaman büyük bir onur ve övünç kaynağı olacak. Onu son yolculuğuna da Milliyet’in önünde uğurlamak onurdu bizim için. Her zaman için bizim bir öğretmen bir rehber olarak kalacaktır bu mesleği yapanlar ve yapacak olanlar için’ şeklinde konuştu.

‘ÇETİN ALTAN GİBİ BİR YAZAR KOLAY KOLAY GELMEZ’

Halit Kıvanç: ‘Yazarak olarak benim için en büyük birkaç yazardan biriydi. Dünya tatlısıydı. Neşe içinde, olayları gülümseyişle karşılardı. Bize şimdi gözyaşı döktürüyor. Çetin Altan gibi bir yazar kolay kolay gelmez’ dedi.

Demet Akbağ: ‘Bir devir daha kapandı Türkiye için.Çok önemli biriydi. Bütün gençliğim, çocukluğumuz onun hayal ettiği ülkeyi okuya okuya geçti’ dedi. Çetin Altan’ın cenazesi namazında ardından alkışlarla cenaze aracına taşındı. Altan, Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.