‘Edith Piaf-Marcel’ Oyunu İstanbul’da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

tiyatro-boyali-kustan-quot-edith-piaf-quot-surprizi-4Tiyatro Boyalı Kuş’un 15. yılı münsebetiyle davet ettiği Yerevan Devlet Gençlik Tiyatrosu, efsanevi Fransız şarkıcı Edith Piaf’ın büyük aşkı Marcel Cerdan’nın ölümünün ardından yaşadıklarını anlatan ‘Edith Piaf-Marcel’ oyununu İstanbullu izleyicilere sunacak.

‘Edith Piaf-Marcel’in yönetmeni Hagob Ghazanchyan, tek kişilik müzikli performansıyla Edith Piaf’ı canlandıran ödüllü genç oyuncu Mariam Ghazanchyan, Edith Piaf’ın Marcel’e olan büyük aşkını ve özlemini Piaf’ın Fransızca şarkılarıyla anlatacak.

‘Edith Piaf-Marcel’ adlı müzikli oyun, Edith Piaf’ın en büyük aşkı olan Dünya Boks Şampiyonu Marcel Cerdan’ın ölümünden sonra yaşadıklarını konu alıyor. Oyunda Edith Piaf, 1949 yılında bir uçak kazasında hayatını kaybeden Marcel Cerdan’la iletişime geçmek için tinsel ve hayali bir dünya kuruyor.

‘Kaldırım Serçesi’ olarak anılan Fransa’nın divası Edith Piaf, çocuk yaşlarda Paris sokaklarında şarkı söylemeye başlar. Champs-Élysées’de gece kulubü işleten Louis Leplée’nin Edith’i keşfetmesinin ardından Paris’in müzik hayatına adım atar. Daha sonraları Paris’in, Avrupa’nın, Amerika’nın ve tüm dünyanın en sevilen ve aranılan şarkıcısı olur. Yüze aşkın şarkıya hayat veren Edith Piaf, 19 Aralık 1963’te karaciğer kanserine yenik düşer.

Efsanevi şarkıcı Edith Piaf’ın 100. yaşını kutlayan ‘Edith Piaf-Marcel’ oyunu, 15 ve 16 Ekim saat 20.30’da Şişli Belediyesi Kent Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluşacak.

cafesanat.com

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.