Gülriz Sururi’den Sanatçılara Çağrı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

gulriz-sururiTiyatro sanatçısı Gülriz Sururi, Ankara’daki kanlı saldırının ardından sanatçılara yönelik bir eylem çağrısında bulundu.

Twitter’dan paylaştığı “Bütün sanatçılarımız, ünlülerimiz, halkımızın sevgilileri; gelin barış için bir yürüyüş de biz yapıp ön safta yürüyelim. Bu davet benim.” mesajı üzerine ulaştığımız sanatçı, “Henüz telefonla kimse aramadı, yalnızca Twitter’dan beş sanatçı ‘ben de yürürüm’ yanıtını verdi” dedi. “Kayıplarımızın her biri pırlanta değerindeydi, haktan yanaydı her biri. Acımız çok büyük, Unutmak mümkün değil” açıklamasını yapan Gülriz Sururi, şöyle dedi: “Bütün Türkiye ayağa kalkmış durumda. Bizi ‘ötekiler’ ve ‘bizler’ diye ayırmaya çalışıyorlar, biliyorsunuz. Biz ayrı tutulmak istenenler, ayrı tutulmak istemiyoruz. Türk milletinin bir bütün olarak, barış içinde yaşamasını istiyoruz.

Bunun için sanatçıların da bir katkısı olması gerekir diye düşünüyorum. Üniversiteler, işçiler, bir sürü başka kesim kendini ortaya koyarak yürüyor. Biz neden yürümeyelim? Bütün sanatçılar birleşerek yürümemizi teklif ediyorum. Sessiz bir protesto yürüyüşü olsun istiyorum.”

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.