‘Hamlet’ Cumberbatch: Mültecilere Yardım Edin!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

fft107_mf6285502Dünyaca ünlü İngiliz aktör Benedict Cumberbatch, Londra’daki ‘Hamlet’ performansının ardından seyircilere seslenerek mültecilere yardım etmelerini istedi. Aktör, politikacılara küfrederek, İngiliz hükümetini mültecilere yeterince yardım etmemekle eleştirdi.

İngiltere’den çıkan ünlü aktörlerden, şu sıra ‘Hamlet’ performansıyla gündemde olan Benedict Cumberbatch, Avrupa’nın en büyük insanlık ayıplarından biri haline gelen mülteci meselesini sahnede, oyun ertesi gündeme getirdi. Başarılı oyuncu İngiliz hükümetine ve politikacılara küfrederek, seyircilerden mülteci krizi nedeniyle zor durumda olanlara bağışta bulunmalarını istedi.

The Daily Mail’in haberine göre 39 yaşındaki sinema, tiyatro ve TV oyuncusu, Londra’daki Barbican Tiyatrosu’nda süren ‘Hamlet’ performansının ardından seyirciyle konuşarak İngiliz hükümetini krizden etkilenen insanlara yardımcı olmak için yeterince şey yapmamakla eleştirdi. “Fuck the politicians” ifadesini kullanarak küfreden oyuncunun sözleri seyirciden az da olsa tezahürat aldı. Seyircilerin bir kısmı ise aktörle ilgili övgü dolu ifadelerini sosyal medyadan paylaştı.

‘Sherlock’ dizisindeki rolüyle şöhreti artan aktör daha önce de mülteci kriziyle ilgili söz almış, meseleyi oturup İçişleri Bakanı’yla tartışmak istediğini söylemişti. Adaya tek bir günde 5 bin mülteci gelirken, İngiltere’nin 20 bin Suriyeli mülteciyi kabul etme teklifinin yeterli bir yardım olmadığını da sözlerine eklemişti.

Radikal

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.