Şu An Batmakta Olan Geminin Duvarlarına Resim Yapmaktasınız

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Türkiye iç savaş ortamına sürükleniyor. Sıkıyönetimler, operasyonlar, siviller üzerine saldırılar, gazetecilere saldırılar ve sansürler… Ne yazık ki barış konusunda mecliste HDP dışında irade yok. Onun da performansı maalesef beklenenin çok gerisinde. Örneğin HDP’li vekillerden Demirtaş dışında bir ses duymakta zorlanıyoruz.

Ve sonuç hiç değişmiyor… Kürt sorunu konusundaki tartışma ezme-yok etme yada süründürüp masaya getirme şeklinde özetlenebilecek sığlığı aşmıyor. Bu kısır döngü de bize büyük bir insani kayıpla geri dönüyor.

Barışın yoluysa pek çok kez söylendiği gibi ülkenin batısından çıkacak sesten geçiyor. Bu konuda bir takım açıklamalar geliyor. Ancak bu tür pratiklerin henüz devlet üzerinde baskı üretecek bir hale gelmediği söylenebilir. Biz yine de buradan son zamanlarda tiyatro dünyasından çıkan bir yazıya dikkat çekelim. Üstün Akmen’in savaşa karşı sessizliğini koruyan sanatçıları yerinde bir benzetmeyle ortaya koyduğu yazısına buradan ulaşabilirsiniz: Şu an batmakta olan geminin duvarlarına resim yapmaktasınız.

Paylaş.

Yazarın bütün yazıları için: EDİTÖR

Yanıtla