15. Direklerarası Seyirci Ödülleri Dağıtıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

direk-300x22715. Direklerarası Seyirci Ödülleri Karşıyaka’da sahiplerini buldu. Direklerarası Seçici Kurul tarafından ödüle layık görülen isimler ödüllerini ‘Barışa’ adadı. Ege bölgesindeki tiyatroların değerlendirilmeye alındığı törende; Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’a Sanata Destek Ödülü verildi, Karşıyaka Belediyesi de 4 ödül aldı.

Karşıyaka Belediyesi Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreni Ege Bölgesi’nde amatör ve profesyonel tiyatrocular ile ulusal düzeyde üne kavuşan sanatçıları bir araya getirdi. Seçici Kurulun seyirci performanslarını da dikkate alarak belirlediği ödüller 40 ayrı dalda sanatçı, yazar, yönetmen, sahne ve kostüm tasarımcısı, ışık düzencisi gibi farklı dallarda verildi. Törende tiyatroya yıllarca emek verip yaşamlarını yitiren sanatçılar da unutulmadı. Sanatçıların fotoğrafları slayt olarak sunulurken izleyiciler alkışlarla duygularını yansıtmaya çalıştı. Tiyatro dünyasının önemli isimlerini Karşıyaka’da buluşturan ödül törenine, ünlü isimler de katıldı. Aşk Yeniden dizisinin Derin Şevket’i, TOBAV Genel Başkanı Tamer Levent, Kaçak Gelinler dizisi ile yıldızı parlayan başarılı oyuncu Deniz Baysal ile birlikte akademisyenler, tiyatrocular ve yazarlar katıldı.

EgeManşet

Paylaş.

1 Yorum

  1. Mustafa Demirkanlı Tarih:

    “Türkiye’nin ’Tiyatro Oscarları’ olarak bilinen.” demişsiniz, arkadaşlar kimin tarafından böyle biliniyor? Şaka gibi… Türkiye’nin en özensiz, en ilkesiz ödülüne “Tiyatro Oscarları” demeniz çok şaşırttı beni…

Yanıtla