Tiyatro Sahnelerinde Perdeler Açılıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ankara dtYeni tiyatro sezonuna ilk turda 4 yeni oyun ile hazırlanan Ankara Devlet Tiyatrosu, 1 Ekim’den itibaren sanatseverlerin karşısında.

‘Grönholm Metodu’, ‘Müfettişler’, ‘Son Tango’ ve ‘Kurnaz Aşıklar’ Ankaralı sanatseverlerle ilk defa buluşurken; ‘Neşe Dert Aşk’, ‘Satıcının Ölümü’, ‘Bir İnce Sızı Nisan 1915’, ‘Umut’, ‘Shakespeare Zorda’ ve ‘Teneke’ geçen sezondan devam edenler oyunlar arasında. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü “Türk Tiyatrosu Üç Çınarını Anıyor” projesiyle 2015-2016 tiyatro sezonunda; Türk Edebiyatının ve Türk Tiyatrosunun önde gelen isimlerini; ‘Haldun Taner, Melih Cevdet Anday ve Aziz Nesin‘i seyirciyle buluşturacak.

Krizleri Fırsata Döndüren Aşıklar

Yönetmenliğini İlham Yazar’ın yaptığı modern zaman komedileri için bir başlangıç noktası sayılan ve restorasyon dönemi özelliklerini taşıyan George Farquhar’ın ‘Kurnaz Aşıklar’ı 6 Ekim Salı günü Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde prömiyer yapacak. Krizleri fırsatlara dönüştürme konusunda birer usta olan iki kurnaz aşık, geldikleri küçük kasabada kurguladıkları planı kısa zamanda kabul ettirip eğlenceli ve duygusal bir macera yaşar. Oyun 1700’lü yılların İngiltere’sinde geçiyor. Jordi Galceran’ın yazdığı, Beliz Coşar’ın çevirdiği ve Sinan Pekinton’un yönetmenliğini yaptığı ‘Grönholm Metodu’; acımasız iş dünyasının yeniden tanımladığı “profesyonellik” ve “fedakârlık” kavramlarını sorgularken, insanların zaaflarının bu mücadeledeki yerini kara bir komedi içinde sunuyor. Oyun, 13 Ekim Salı günü Şinasi Sahnesi’nde ilk defa seyirciyle buluşacak.

Cunta Döneminde Son Tango

Özcan Özer’in yazdığı ve Hakan Çimenser’in yönettiği ‘Son Tango’ adlı oyun 16 Ekim Cuma günü Akün Sahnesi’nde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak. Oyun, 1976-83 yılları arasında Arjantin’de yaşanan cunta ve baskı döneminde geçiyor. Oyunda, birbirine aşık olan Pedro ve Maria’nın hayata tutunmaya çalışırken gösterdikleri tüm dirence karşın, aşk ve politik aidiyetleri arasında kalması anlatılıyor. Ankara Devlet Tiyatrosunun, Melih Cevdet Anday’ın doğumunun yüzüncü yılı anısına bu yıl sahneye koyacağı yeni oyunlardan, ‘Müfettişler’; hayata oyun oynayarak ve hayal kurarak tutunabilenlerin öyküsü. Geçmişini satılığa çıkaran ve mutluluğu arayanların kara komedisi. Yönetmen Servet Aybar’ın sahneye taşıyacağı ‘Müfettişler’ prömiyerini 20 Ekim Salı günü Küçük Tiyatro’da yapacak. Oyun Devlet Tiyatrolarında ilk defa sahneye taşınacak.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.