Tiyatro Seyircisi “En İyileri” Belirledi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

81563Samsun’da, Direklerarası Tiyatro Seyircileri Derneğince düzenlenen 15. Direklerarası Seyircileri Ödülleri sahiplerine verildi.

Direklerarası Seyirci Ödülleri Koordinatörü Ömer Şahinbaş, Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde gerçekleştirilen törende, tiyatro seyircisinin değerlendirmelerinin ardından ödüllerin sahiplerini bulduğunu belirtti.

Törende, en iyi prodüksiyon ödülüne, Samsun Düşevi Oyuncularınca hazırlanan “Doğum, Düğün ve Ölüm” adlı oyun layık görüldü.

Samsun Büyük Şehir Belediye Konservatuarından Saliha Çandar, “Gün Anneme Gebe” adlı oyundaki rolü ile En İyi Kadın Oyuncu, Suat Onur Çalık da aynı oyunla En İyi Yönetmen ödülü aldı.

Giresun, Sinop ve Zonguldak tiyatroları da ödül aldı

Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosunca hazırlanan “Derya Gülü,” oyunundaki rolü ile Duygu Aydın En İyi Kadın Oyuncu, Kenan Yıldırım ve Özgür Aydın En İyi Erkek oyuncu, Doğan Turan da En İyi Yönetmen seçildi. Onur Özgül Işık, Erdoğan Cüneyt Kamanoğlu, aynı oyunla Sahne Tasarımı ödülünü aldı.

“Sapan” adlı oyunda rolü ile Nilsu Namlı ve Türker Büyük’e Genç Yetenek Ödülü, Erhan Özçelik’e de En İyi Yönetmen Ödülü verildi.

“Bir Adam Yaratmak” oyunuyla Zafer Bozdağ, Işık, Murat Çavuş Tasarım, Rıfat Çöl, En İyi Erkek Oyuncu, Murat Güney Tepe ise En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü.

Sinop’ta Umut Veren Tiyatro Grubu olarak Hayaller Tiyatrosu ödüle değer bulundu.

Zonguldak’ta Karadeniz Ereğli Sanat Kurumundan Cihangir Amca, “Azizname” adlı oyunla En İyi Yönetmen Ödülü’nün sahibi oldu.

Ordu’da Şirin İnci, “Lunapark” adlı oyunuyla En İyi Oyun Metni ödülüne layık görüldü.

Tiyatro için emek Ödülü Avni Rakop’a, Tiyatroda 40 yıl Ödülü de Kamil Coşkun Çetinalp’e verildi.

Törende, Sanata Destek Özel Ödülü’ne Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ a layık görüldü. Törene annesinin vefatı nedeniyle katılmayan Yılmaz’ın yerine ödülünü Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Ayan aldı.

Ödül gecesinde tiyatro sanatçısı Semih Sergen katılımcılara tek kişilik kısa bir gösteri sundu.

Timeturk

Paylaş.

Yanıtla