Ulusalcı Sanatçılardan AKP’ye ve Savaşa Destek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2956_5Başını ulusalcıların çektiği bir grup sanatçı, Kürt illerindeki devlet katliamlarına karşı barışı savunmak yerine, AKP’nin “Teröre hayır kardeşliğe evet” söylemine destek veren bir bildiri yayımladı.

İstanbul Şehir Tiyatrosu Sanatçıları Derneği, Türkiye Sanatçılar Birliği, Devlet Tiyatrosu Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vafı, Kültür ve Sanat İşgörenleri Sendikası, Devlet Konservatuvarları Mezunları Dayanışma Derneği ile Opera Solistleri Derneği’nin ortak girişimiyle, “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet” başlıklı imza kampanyası başlatıldı.

Radikal’in haberine göre, kampanyaya, aralarında Bennu Yıldırımlar, Cihan Ünal, Zeliha Berksoy, Cihat Tamer, Dilek Türker, Ferhan Şensoy, Tarık Akan, Ediz Hun, Fikret Hakan, Sevinç Erbulak, Timur Selçuk ve Müjdat Gezen’in de bulunduğu 283 sanatçı imza atarak destek verdi.

Barışı değil devleti ve Kürtlere yönelik baskıyı savundular

Sanatçılar adına okunan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Bugün burada sanatçılar olarak ‘Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet’ demek için toplandık. Biz sanatçılar, vatan mücadelesi veren Türk Silahlı Kuvvetlerimizin (TSK) ve Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz. Bugün tarih, terörle mücadele sorumluluğunu yalnızca TSK’ya değil, sanatçılarımızın, aydınlarımızın ve milletimizin omuzlarına da yüklemiştir. Teröre diz çöktürülmeden, iç çatışma tehdidinin ortadan kalkması olanaksızdır. Emperyalizme karşı vatan savaşı, sanatçının vicdan, onur ve varolma savaşıdır. Bu amaçla binlerce sanatçıyı temsil eden sanat kuruluşları olarak, ülkemizi yangın yerine çeviren bölücü teröre karşı birleşiyoruz. Tüm sanatçı dostlarımızı, yazarlarımızı ve aydınlarımızı Mehmetçik ile omuz omuza olmaya çağırıyoruz.”

Öte yandan, açıklamada, başlatılan imza kampanyası kapsamında 26 Ekim’de Ankara’da sanatçıların katılımıyla ‘Mehmetçik için Cumhuriyet Konseri’ adlı büyük bir konser düzenleneceği duyuruldu.

Güncelleme:

Söz konusu sanatçılar arasında yer aldığı iddia edilen sanatçı Onur Akın, adının kendisinin habersiz kullanıldığını açıklayarak kampanyaya tepki gösterdi. Akın, Twitter hesabından “Yaşasın halkların kardeşliği, yaşasın barış” yazdı.

marksist.org

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.