Urla’da Büyük Başarı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

640x360_74f25c4c-d8a7-4607-8f67-4d4de427a129Devlet Tiyatroları ilk kez Türkiye’de bir ilçede sahne açtı. Urla belediye başkanı Sibel Uyar kültür ve sanatı ilçenin merkezine oturttu.

Türkiye’nin 21 ilinde bulunan ve ilk kez İzmir’in Urla ilçesini bünyesine katan Devlet Tiyatrosu, Urlalı yazar şair Necati Cumalı’nın yazdığı “Bakanı Bekliyoruz” oyunu ile sahnesini açtı. İzmir Devlet Tiyatro Sanatçısı ve aynı zamanda Urla Belediyesi Sanat Danışmanı Sedat Şenoğlu’nun yönettiği “Bakanı Bekliyoruz” oyununun prömiyeri ile Urla Devlet Tiyatrosu, Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde perdelerini açtı.

Oyundan önce basın toplantısını Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Necat Birecik ve İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Tayfun Eraslan gerçekleştirdi.

“URLA BUNU HAK EDİYOR”

Devlet Tiyatrolarının Urla’da sahne açması ilk olarak bizim için bir hayaldi. Ama o hayal bu akşam gerçeğe dönüştü diyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar: “Bademler köy tiyatromuz var. Urla tiyatro açısından önemli bir yer. Devlet tiyatrosu 21 ilde var. İlk defa bir ilçede de olacak. Sayenizde bu ilçenin de Urla olmasını hak ettiğini düşünüyorum. Urla çok özel ve güzel bir bölge. Kültürümüze de sahip çıkmamızdan dolayı da bu sahne bizim çok önemliydi” dedi.

Sahneler kapanmasın diyerek konuşmasına son veren Başkan Uyar; “Biz yerel yönetimler olarak Urla Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağımızdan emin olabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

DEVLET TİYATROLARI CUMHURİYET PROJESİDİR

Urla bunu hak ediyor çünkü çok stratejik ve altı dolu.  Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ile birlikte örnek bir çalışma gerçekleştirdik diyen Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Necat Birecik; “66 yıllık bir kurum. Devlet Tiyatroları Cumhuriyet projesidir. Birçok Cumhuriyet kurumları güncelleşme ihtiyacı duymaktadır. Biz bunu çağımızın gereklerine göre yapmakla mükellef olan ortalama bir vatan milliyetçisi yöneticileriyiz. Büyük bir samimiyetle başkanın elini sıkıyorum çünkü bu vatanın bu ülkenin bu tür ileri atılımlara ihtiyacı var. Ülke için belki küçük ama bizim için büyük bir hareket. Urla’ya gelmek bir açılımdır. Bu örnek bir model çalışma olacak ve ülkenin dört bir yanında böyle muhabir sahnelerimiz olacak. Ve Devlet Tiyatroları böyle büyüyecek.” diye konuştu.

“Şu an bu kadar heyecanlanacağımı hiç düşünmemiştim. Uzunca bir süredir kurumumla ve başkanımla beraber bu güne hazırlanıyorduk” diyerek konuşmasına başlayan İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Tayfun Eraslan; “Yeni bir sahne açmak, yeni bir pencere açmak bizlerin hep hayali hep heyecanı. Bu enerji birleşiminden doğan sinerji herkese, başka yerel yönetimlere de örnek olur” dedi.

“BAKANI BEKLİYORUZ” URLA SAHNESİNDE

Urlalı yazar ve şair Necati Cumalı’nın yazdığı İzmir Devlet Sanatçısı ve aynı zamanda Urla Belediyesi Sanat Danışmanı Sedat Şenoğlu’nun yönettiği “Bakanı Bekliyoruz” adlı oyununun prömiyeri Urla Atatürk Kültür Merkezi Devlet Tiyatroları Urla sahnesinde ilgiyle izlendi.

Prömiyeri  izleyenler arasında Eski Kültür Bakanı Suat Çağlayan, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Eski Milletvekilleri Bülent Baratalı ve Türkan Miçooğulları, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Necat Birecik, İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Tayfun Eraslan, Urla Cumhuriyet Başsavcısı Utku Salih Dinçer, Uzunada Komutanı Albay Necati Koray Salar, Jandarma Komutanı Cemil Erdemir, İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, CHP İlçe Başkanı A. Bahri Yalaz, Belediye Meclis Üyeleri, Ünlü ses sanatçısı Hakan Aysev, Türkiye’nin ilk kadın ortodontisti Ayşe Mayda, Urla Kent Başkanı Prof. Dr. Canan Balkır, bürokratlar ve sivil toplum örgütleri  yer aldı.

Oyunun sonunda Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Necat Birecik ve İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Tayfun Eraslan’a yapmış oldukları katkılardan dolayı Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar tarafından çiçek verildi. Oyunun ardından program AKM bahçesinde verilen Kokteyl ile son buldu.

OYUNUN KONUSU

Necati Cumalı’nın yazdığı “Bakanı Bekliyoruz” adlı oyunun konusu şöyle: Dönemin Sağlık Bakanı’nın kasabalarını ziyaret edeceği haberini alan Urlalılar merak içerisinde beklerken, kasabada ummalı bir hazırlık başlar. İlçeyi Bakan teftişine hazırlamak için her köşede devam eden çalışmalar, şaşkın, meraklı ve tedirgin bekleyen kasaba sakinlerini gülümsetir. Ortaya sistemi sorgulayan hikayeler çıkar.

Güneş

Paylaş.

Yanıtla