100. Doğum Yılında Haldun Taner Sempozyumu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Screen Shot 2015-11-18 at 22.54.10Mimesis Haber/ İstanbul Tiyatro Festivali, İstanbul Üniversitesi Haldun Taner Tiyatro Uygulama ve Araştırma Merkezi, İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü, Pera Müzesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü işbirliğiyle, Haldun Taner, doğumunun 100. yılında özel bir sempozyumla anılıyor. 26-27 Kasım 2015 tarihlerinde Pera Müzesi’nde gerçekleştirilecek olan “100. Doğum Yılında Haldun Taner Sempozyumu”nda, Haldun Taner’in edebiyata ve tiyatroya katkıları ele alınacak.

Sempozyum, kuramla sahne arasındaki bağın güçlenmesini önemseyen ve yazılarında tiyatronun bilimsel yanını vurgulayan Haldun Taner’in yapıtları ile tiyatroya olan katkılarını uluslararası ve disiplinlerarası bir tiyatro buluşmasında değerlendirmeyi hedefliyor. Sempozyumun son gününde ise, yapımcılığını İstanbul Tiyatro Festivali’nin üstlendiği, yönetmenliğini Selçuk Metin’in yaptığı Haldun Taner belgeselinin gösterimi gerçekleştirilecek.Senaryosu Gülşah Özdemir Koryürek tarafından yazılan, müzikleri Borusan Quartet’e ait olan, ışık tasarımını Kemal Yiğitcan’ın gerçekleştirdiği belgesel, Gülriz Sururi, Metin Akpınar, Zeliha Berksoy, Ferhan Şensoy, Halit Ergenç, Tilbe Saran, Levent Üzümcü, Engin Alkan, Yiğit Özşener, Erkan Can, Erdem Akakçe, Can Yılmaz, Mehmet Erbil, Alayça Öztürk gibi pek çok sanatçının ve Demet Taner’in değerli katkılarıyla hazırlandı.

Tiyatro profesyonellerinin ve sanatçıların katılımıyla yapılacak sempozyumun ayrıntılı programına tiyatro.iksv.org ve https://udtb.wordpress.com/program-schedule/ adresinden ulaşılabilir.

Türkçe ve İngilizce olarak gerçekleştirilecek “100. Doğum Yılında Haldun Taner Sempozyumu”na dinleyici olarak katılmak için rezervasyon@iksv.org adresine e-posta göndererek onay almak gerekiyor.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.