20 Yıllık Tiyatro Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

yener aksuToplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf (TAKSAV) öncülüğünde yolculuğuna 20 yıldır devam eden Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali 20 Kasım’da başlıyor. Festival Yönetmeni Yener Aksu, gerilimli bir politik sürecin yaşandığı şu günlerde, toplumsal barışa katkı sunmanın önemine değinerek, “Herkesi dayanışma içinde, kör teröre esir olmadan sanatla karşı durmaya davet ediyoruz” dedi.

Destekleyicileri arasında Çankaya Belediyesi’nin de bulunduğu Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf (TAKSAV) Uluslararası Tiyatro Festivali bu yıl 20. Kez sanatseverlerle buluşuyor. Tiyatro Festivali Yönetmeni Yener Aksu, gerilimli bir politik sürecin yaşandığı şu günlerde, toplumsal barışa katkı sunmanın önemine değinerek, “Herkesi dayanışma içinde, kör teröre esir olmadan sanatla karşı durmaya davet ediyoruz” dedi.

Tedirginliğe Karşı Salonlara

Sanatın çağdaş ve özgür bir dünyanın oluşumunda çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Aksu, “Daha önce tiyatro izlememiş binlerce insana ulaşmak, bu ülkenin yarınlarına, Ankara’nın yarınlarına önemli katkı sağlayacaktır. Toplumdaki tedirginliğe karşı tiyatro salonlarında yan yana gelmeli, el ele vermeliyiz. Toplumsal duyarlılığımızı yitirirsek karanlık bir şal hepimizin üzerini örtecektir” diye konuştu.

Yaşanılır Bir Dünya İçin Sanat

20 yıl önce “Yaşanılır Bir Dünya İçin Sanat” şiarıyla yola çıktıklarını belirten Aksu, yolculukları boyunca 800’ün üzerinde oyunu Ankara’da sahnelediklerini, uluslararası bir niteliği de olan festival kapsamında 100’e yakın yabancı tiyatro topluluğunu ağırladıklarını ve 800 bin tiyatrosevere ulaştıklarını ifade etti. Bu yıl, 20-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek festival kapsamında, 3 Sokak Oyunu, 4 Üniversite Tiyatro Topluluğu, 6 Yurtdışı Grubu, 5 Şehir Tiyatrosu, 4 Çocuk Oyunu ve 29 Özel/Amatör Grup tarafından toplam 59 oyun sahnelenecek.

Gerçek Gündem

Paylaş.

Yanıtla