2015 #LoveTheatreDay Etkinliği Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

lovetheatredayMimesis Haber / 18 Kasım 2015 günü amatör ve profesyonel tiyatrolar ve seyirciler ikincisi düzenlenen #LoveTheatreDay ile biraraya geliyorlar. Guardian Kültür Profesyonelleri Ağı, Twitter ve CultureThemes tarafından düzenlenen etkinlikte bir gün boyunca tiyatroya dair paylaşımlar Twitter’da iletiliyor, Twitter ve Guardian üzerinden takip edilebiliyor.

Bu etkinliğin yapılış amacını UK Theatre yöneticisi David Brownlee’nin sözleri açıklıyor. Brownlee tiyatronun sahnenin çok çok ötesinde topluma büyük bir etkisi olduğunu söyleyerek, tiyatronun yerel ekonomiye destek verdiğini, çocukların gelişimine destek olduğunu, iş sahası açtığını ve herkesini deneyimlerini paylaştığı çok özel bir alan olduğunu söylemişti. Ancak Birlişik Krallık’ta bunların hepsinin tehlike altında olduğu düşünülüyor. Northern Stage Sanat Yönetmeni Lorne Campbell, tiyatroların finansal açıdan belirsiz bir gelecekleri olduğunu söyleyerek bir sonraki bütçede yardımların daha da azalacağını öngördüğünü söylemişti.

Tiyatrocular ve seyirciler #LoveTheatreDay etiketi ile paylaşımda bulunabilir ve söylenenleri bu link üzerinden takip edebilirler.

Paylaş.

Yanıtla