3. Amed Tiyatro Festivali Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

3.-Amed-Tiyatro-Festivali-basliyor-1Kürdistan Tiyatro Meclisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (DBŞT) tarafından hazırlıkları tamamlanan 3. Amed Tiyatro Festivali başlıyor. Festival “Demokratik Toplum Tiyatrosunu Birlikte Yaratalım” sloganıyla düzenleniyor.

15-22 Kasım tarihleri arasında yapılacak festivalde 14 yetişkin, 3 çocuk oyunu, 5 seminer ve 2 workshop yer alıyor. Duhok, Kirmanşah, Îlam, Kerkük, Süleymaniye, İstanbul, Batman, Cizîr Kantonu ve Nusaybin’den tiyatro gruplarının katılacağı festivalde toplam 17 oyun sahnelenecek.

Festivalde Yönetmen Ghotbedin Sadeghi “Tiyatronun halk ile diyalog yöntemleri”, Çetoyê Zêdo “Kürtçe Tiyatro Tarihinde Yapıt ve Edebiyat”, Xusro Sîna “Kurdistan Tiyatro Tarihine Bir Bakış: Rojhilat Tiyatrosunda Yeni Arayışlar”, Mahir Günşiray “Tiyatroda Politik Olan ve Alternatif Tiyatro” ve Rahîm Abdurahîmzada’nın “Dünya Tiyatrosu Bağlamında Kurdistan Tiyatrosunun Tanımı” başlıklı seminer verecek. Festival öncesi başlatılan canlı kitap ve mim atölyesi devam ederken ortaya çıkan ürünler programda sahnelenecek.

Festivalin açılışını yazarlığını ve yönetmenliğini Ghotbedin Sadeghi’nin yaptığı Spîmend adlı oyunla DBŞT oyuncuları yapacak. Oyunlar için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu ile Cegerxwin Kültür Merkezi Salonu kullanılacak.

Diyar Ajanda

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.