6.Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

mardinDramatik Sanatlar Eğitim ve Araştırma Derneği (DRASED) tarafından düzenlenen Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali, bu yıl 6. yaşını kutluyor. Kültür Bakanlığı ve yerel desteklerin yanı sıra Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Polonya/Adam Mickiewicz Enstitüsü de festivalin bu yılki destekçileri arasında.

8 Kasım’a kadar sürecek festival süresince Mardin’de yaşayan çocuk ve gençler, Mardinli tiyatroseverler, sahnelerde, sokaklarda, cezaevinde, kıraathanelerde, mülteci kamplarında profesyonel tiyatro grupları tarafından sergilenecek nitelikli tiyatro oyunları ile atölye çalışmalarına katılacak.

Festival, bugün saat 18.00’de Sabancı Müzesi önünden başlayacak kortej yürüyüşü ve Fransa La Bella Zanka Grubu’nun ‘La Cristalite’ adlı gösterisi ile açılıyor. Saat 20.00’de Artuklu Üniversitesi’nde Çiğdem Erken’in piyano resitali yapılacak. Açılış gecesi, usta tiyatrocu Işık Yenersu’ya festival onur ödülünün sunumuyla sona erecek.

6. Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali’nde 24 gösteri ve 1 atölye çalışması düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl ilçelere de yayılan etkinliklerin tamamı bu yıl Mardin şehir merkezinde gerçekleşecek. Festival kapsamında Türkiye ve yabancı ülkelerden, Van Devlet Tiyatrosu ‘Kurbağa Prens’; Kuzey Kıbrıs Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ‘Canını En Çok Ne Yakar’; Tokat – Kemal Atangür Gölge Tiyatrosu ‘Turist’, ‘Şifalı Bitkiler’, ‘Abdurrahman Çelebinin Kızı’, ‘Kuyu’; İstanbul-Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu, ‘Lorca’nın Acıklı Güldürüsü’; Fransa La Bella Zanka ‘La Cristalite’; Mardin Geçiş Kumpanyası ‘Yad’ ve Türkiye-Polonya işbirliğiyle Tiyatro Şahmerdin ‘Şahmaran’ oyunlarını sergileyecek.

Zaman

Paylaş.

Yanıtla