Ankara Tiyatro Festivali’ne Sayılı Günler Kaldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ankara-tiyatro-festivaline-sayili-gunler-kaldi,wiv9kwhNDEacJf9RvflHygTürkiye’nin uzun soluklu tiyatro festivallerinden biri olan “Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali” 20-30 Kasım günleri arasında 20’nci kez izleyiciyle buluşacak.

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından organize edilen Türkiye’nin uzun soluklu tiyatro festivallerinden “Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali” bu yıl 20’nci kez izleyiciyle buluşacak. Festival 20-30 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

“Yaşanılır bir dünya için sanat” şiarı ile festivali düzenlediklerini belirten Festival Yönetmeni Yener Aksu, etkinliğin içeriği hakkında bilgi verdi. Aksu, festival kapsamındaki oyunların DT Şinasi Sahnesi, DT Cüneyt Gökçer Çayyolu Sahnesi, Yenimahalle Belediyesi 50. Yıl Dört Mevsim Sahnesi, Batıkent Meydan Sahnesi, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, Farabi Sahnesi, Bombus Sahne ve Tiyatro Pembe Kurbağa’da sahneleneceğini bildirdi. Aksu, “Bu yıl 3 sokak oyunu, 4 çocuk oyunu sahnelenecek. 4 üniversite tiyatro topluluğu, 6 yurt dışı grubu, 5 şehir tiyatroları ve 29 özel/amatör grup tarafından toplam 59 oyun sahneye konulacak. Ayrıca festivalde beş atölye çalışması, bir konferans ve ünlü yazarlar Nermin Yıldırım ile Ercan Kesal’ın katılacağı bir müzikli öykü okuma etkinliği gerçekleştirilecek” dedi.

Tüm Ankaralıları oyunlara davet eden Aksu, festival programının http://www.ankaratiyatrofestivali.org/ adresinden takip edilebileceğini belirtti.

ntv.com.tr

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.